Jubel hos Tigers – ännu en ung stortalang är klar för Västeråsklubben till nästa säsong. Foto: Stefan Lindgren

Landslagsspelare klar för Rönnby

Hon kallas för ”en av de mest spännande spelarna som finns i innebandyvärlden” av Rönnbytränaren Andreas Harnesk. Nästa säsong spelar landslagsspelaren Wilma Johansson, 20, för Västeråsklubben.

Publicerad

Västerås Rönnbys lagbygge fortsätter inför säsongen 2021/2022.

Redan finns flera nya spelare på intäktskontot – men dagens värvning är den klart mest meriterande hittills.

Wilma Johansson har trots sin unga ålder redan varit uttagen i damlandslagget under den gångna säsongen. 20-åringen har dessförinnan varit tongivande i det svenska U19-landslag som vann guld i U19-VM i Schweiz.

Wilma Johansson kommer närmast från Endre IF där hon under säsongen varit en av lagets viktigaste spelare med 33 poäng på 25 matcher under grundserien. I slutspeletgjorde hon inte mindre än 12 poäng under 8 matcher, skriver Västerås Rönnby i ett pressmeddelande.

Rönnbytränaren Andreas Harnesk är lyrisk över tillskottet:

– Wilma är en av de mest spännande spelarna som finns i innebandyvärlden. Hennes uppfattning kring var hon har ytor, motståndare och medspelare är exceptionell trots hennes ringa ålder. Hon har handleder och vinnarskalle som skiljer henne från mängden, säger Harnesk i pressmeddelandet.

Själv säger Wilma Johansson så här om valet av ny klubb:

– Rönnby var aktuellt redan för två år sedan då jag fick ett bra intryck av laget och föreningen. Sedan dess har Andreas värvats in och jag gillar den innebandy han och laget visat att man vill spela. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra och hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling.

Kontraktet sträcker sig över två år.

För ett par dagar sedan blev det även klart att lagkaptenen Elin Björkman förlänga sitt kontrakt med Rönnby i ytterligare ett år.

Rönnbytränaren Andreas Harnesk gläds över klubbens senaste nyförvärv. Foto: STEFAN LINDGREN
Powered by Labrador CMS