Malin Persson kom till VSK 2016 och har bland annat varit med om att vinna dubbla SM-guld. Nu finns chans till flera titlar i den grönvita dressen. Foto: Stefan Lindgren och Helena Andersson

Lagkapten Persson stannar i VSK

Hon tog sitt andra raka SM-guld med VSK i våras. Nu står det klart att lagkaptenen Malin Persson stannar i sportklubben – minst en säsong till. – Det känns som att vi har en rolig resa som jag vill fortsätta vara med på.

Publicerad

Inför säsongen 2016/2017 blev Malin Persson klar för VSK Bandy när hon lämnade moderklubben Söråkers IF. Efter två raka SM-guld, Elitseriesegrar, World Cup-titel och Svenska Cupen-titel väljer hon att stanna kvar i Västerås och VSK Bandy.

– Det finns fortfarande saker att utveckla i laget, framförallt att vara bra i viktiga matcher. Där känner både vi spelare och ledarna att vi vill utvecklas, säger hon i ett pressmeddelande från klubben.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– VSK är en förening jag trivs bra i och det känns som att vi har en rolig resa som jag vill fortsätta vara med på. Föreningen jobbar hårt på sidan av bandyn och det är något jag trivs bra i.

Hur vill du leda laget framöver?
– Jag vill att vi ska ha en vilja framåt hela tiden. Vi har vunnit finaler men vi har ingen mättnadskänsla utan vi vill fortsätta vinna för att ens ha chansen att vara med i de där viktiga matcherna.

Till den här säsongen ser laget en aning annorlunda ut. Matilda Plan och Malin Hedfors har lagt skridskorna på hyllan och Tova Grönoset har kommit in.

– Det är några som inte kommer spela längre och det är nån ny som kommer in. Det kanske blir lite andra positioner för vissa och en nytändning. Plans plats kommer vi tillsammans hjälpas åt att fylla, det är många som har chansen att ta steg framåt, säger Malin Persson.

Powered by Labrador CMS