Filip Tronêt i en match på Solid park, som nu ska uppgraderas enligt Svenska fotbollförbundets krav för spel i Superettan. Foto: Stefan Lindgren (Arkiv)

Kommunen satsar 14 miljoner på att förbättra Solid Park

Solid Park Arena uppgraderas enligt Svenska fotbollförbundets krav för spel i Superettan, samtidigt förbereds arenan för spel på Allsvensk nivå. Totalt investeras nu över 14 miljoner kronor i Solid Park Arena.

Publicerad

De förbättringar som nu görs gäller bland andra planens belysning och tillgång till Wifi för besökarna vid fotbollsevenemang. Den nuvarande konstgräsplanen är nyligen reparerad och en besiktning är planerad inom kort. För att säkerställa högsta kvalitet även på lång sikt kommer den att bytas ut under sommaren.

Västerås Stad har nyligen antagit en handlingsplan för konstgräs (december 2019).

– I och med den kan vi nu kravställa och upphandla en ny konstgräsplan som kan minska spridningen av mikroplaster och medföra ett så litet avtryck på miljön som möjligt säger Björn Sandvall, Teknisk chef på Rocklunda Fastigheter AB.

Rocklunda Fastigheter AB har som mål att Rocklunda ska vara en av Sveriges första klimatpositiva anläggningar före 2030 och följer med stort intresse den nationella forskningen kring konstgräsplaner och spridning av mikroplaster.

Powered by Labrador CMS