Jonas Liwing har precis prickat in 1–0 till VIK mot Pantern. Foto: Stefan Lindgren

Jonas Liwing: "Att vinna tio av elva är fantastiskt bra"

Det blev en ny VIK-seger trots att gulsvart inte gjorde en av sin bättre insatser på hemmaplan. Pantern besegrades med 4–1 efter att gulsvart avgjort matchen i tredje perioden. – Det var lite hackigt under hela matchen och det var inte riktigt som det brukar vara på hemmaplan, säger Jonas Liwing till Västerås Tidning.

Publicerad

VIK har rivstartat de flesta matcherna på hemmaplan, i fredagens match fick inte gulsvart samma fina inledning. VIK:s rutinerade back Jonas Liwing försöker att analysera varför det såg ut som det gjorde.

– Vi pratade om det efter den första perioden. Jag tycker ändå att vi hade en bra offensiv i första men det var lite tveksamt och de fick transportera pucken och fick lite tre mot tvåor, men ändå en helt okej period.

Var det någon form av mättnad från er sida, eller gjorde de saker som var bra?

– Bra fråga, alla matcher är olika. Ska vi komma ut och vara felfria i alla första perioder på hemmaplan, det är svårt. Det är aldrig fel att det går lite hackigt ibland, då får man tänka till och skärpa till sig till nästa match.

Du fick sätta 1–0 målet i första perioden, hann du sikta in dig?

– Jag vet inte om det var någon styrning framför, men vi har ett bra powerplay med hot från alla möjliga vinklar. Jag kände att jag hade ett bra skottläge och då var det bara att skjuta.

I andra perioden var spelet fortsatt upp och ner, vad säger du om perioden?

– Jag tycker att vi fortfarande skapade mycket chanser offensivt, men jag tror att det blir lite oroligt då man skapar mycket och inte sätter dit puckarna. Matchen stod och vägde på grund av att vi inte gjorde mål. Det var lite hackigt under hela matchen och det var inte riktigt som det brukar vara på hemmaplan, men jag tror att det kan vara bra för oss.

Men ni gjorde ändå en starkt tredje period?

– Ja absolut, två mål och vi dödade matchen i tredje och det var strålande.

Nio raka hemmasegrar och tio segrar på de senaste elva matcherna, vad säger du om er strålande form?

– Jag tycker att det känns väldigt bra och vi växer hela tiden som lag. Vi mognar som grupp och jag vet inte vad jag ska säga, att vinna tio av elva är fantastiskt bra. Det gäller för oss att fortsätta att vara ödmjuka och jobba lika hårt som vi gör och inte tro att saker och ting kommer av sig själv.

Samuel Ersson fortsätter att storspela i målet, hur är det att spela back framför honom?

– Han är så stabil och det är jättekul, han är lugn och trygg och släpper knappt några returer och han gör det jättebra. Det var kul att han kom med i JVM.

Hur tycker du att hösten har fungerat för egen del?

– Det har fungerat helt okej, jag ställer oftast väldigt höga krav på mig själv. Jag är sällan nöjd med min egen insats och petar på väldigt små detaljer. Det har varit helt okej men jag strävar alltid efter att bli bättre.

Nu är det matchledigt i några dagar, hur skönt ska det bli?

– Vi har haft några veckor med långa bortaresor med mycket buss, så det ska bli skönt att vila kroppen i några dagar, avslutar Jonas Liwing.

Powered by Labrador CMS