VSK ställs mot guldkandidaten AIK när SM-kvartsfinalspelet inleds ikväll. Grönvitt inleder på bortais. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Ikväll börjar allvaret för VSK: ”Blir extra taggade av att AIK valde oss”

I dag inleds herrarnas SM-kvartsfinalspel i bandy. För Mesta mästarna VSK väntar tuffa guldaspiranten AIK på bortais i första mötet i bäst av fem. – Klart vi blir extra taggade av att ha blivit valda, säger VSK-tränaren Micke Carlsson.

Publicerad

VSK avslutade grundserien med en målfest i Vetlanda, 7–7, förra tisdagen och blev därmed femma i Elitserien.

Efter den sista omgången genomfördes det traditionsenliga slutspelsvalet direkt i Radiosporten och efter att serieettan Villa-Lidköping valt vinnaren i åttondelsfinalmötet mellan Sirius och Broberg (Sirius vann det mötet) var det tabelltvåan AIK:s tur. Valet föll, kanske något överraskande, på VSK.

Men VSK-tränaren Micke Carlsson är inte lika överraskad som många andra i Bandysverige.

– Nej, vi var beredda på det mesta faktiskt. De har vunnit två gånger mot oss i år, kort resa, inomhus… ja, det var flera faktorer som gjorde att det inte var så överraskande.

Hur är känslan inför den utmaningen?

– Det känns bra gör det. Vi tycker om att spela mot AIK och det burkar bli bra bandymatcher. Sen är det klart att vi blir extra taggade när vi blir valda.

AIK har vunnit de två mötena i grundserien med 10–4 och 9–4, hur ska ni vända på det?

– Vi har faktiskt haft ledningen i båda matcherna med 3–0 och 4–1 så det gäller att försöka knyta ihop säcken över 90 minuter. Dessutom har vi en skadefri trupp nu mot då och haft ett bra spelschema här på slutet känner vi.

Vad kommer att krävas för att gå vidare?

– Vi måste prestera på topp allihopa för att ta oss vidare. När man går in i ett slutspel behövs 10–15 procent till. Det har vi i oss, säger Micke Carlsson.

VSK-tränaren Micke Carlsson. Foto: STEFAN LINDGREN

Så spelas kvartsfinalserien

Ikväll: kvartsfinal 1, AIK-VSK

Fredag 5 mars: kvartsfinal 2 VSK–AIK

Söndag 7 mars: kvartsfinal 3 AIK–VSK

Tisdag 9 mars: ev kvartsfinal 4 VSK–AIK

Torsdag 11 mars: ev kvartsfinal 5 AIK–VSK

Övrga kvartsfinaler:

► Villa Lidköping–Sirius

► Sandviken–Vetlanda

► Edsbyn–Vänersborg

Powered by Labrador CMS