Idag startar stortävlingen på VGK

Idag fylls Västerås GK av talangfulla golfare från hela världen. Detta eftersom kvalspelet till Anna Nordqvist Västerås Open 2018 inleds. – Det här en är en av de största tävlingarna för professionella golfdamer som vi har i Sverige, säger Per Backström, tournament director för tävlingen.

Idag fylls Västerås GK av talangfulla golfare från hela världen.Detta eftersom kvalspelet till Anna Nordqvist Västerås Open 2018 inleds.– Det här en är en av de största tävlingarna för professionella golfdamer som vi har i Sverige, säger Per Backström, tournament director för tävlingen.

För första gången någonsin står en Västeråsklubb som värd för en Letas-tävling.

Letas är en proffstour för damer och spelas i Europa. Den är på nivån under den stora Ladies European Tour.

– De som deltar här är spelare som är på väg upp och vill ta sig in på den stora europatouren, förklarar Per.

I touren ingår 13 tävlingar under 2018. Den startade i Tourrettes i Frankrike i april och avslutas i Barcelona i november.

"En av de bästa banorna som jag har sett i år"

I samband med att tävlingen startar passar tävlingsledningen på att hylla banan för dess skick.

– Det är vackert här! Det är en av de bästa banorna som jag har sett i år. Spelarna är väldigt glada att vara här och det är vi också, säger Melissa Eccles, event koordinator för LETAS-touren.

– Banan är, med tanke på vädret som vi har haft i år, i fantastisk kondition. Man ser hur andra banor ser ut med dött gräs och torrsprickor, men här är det fantastiskt, säger Per Backström.

Tävlingen har lockat till sig ett startfält med 126 spelare där cirka hälften är svenska.

– Därutöver har vi spelare från hela världen, bland annat från Colombia, berättar Per.

Idag torsdag och i morgon fredag spelas två kvalificeringsronder. Sedan startar finalronden på lördag för spelarna som klarat cutten. De bästa spelarna väntas då starta runt klockan 9.30.

Melissa Eccles, event koordinator för LETAS-touren, tillsammans med Per Backström, tournament director för tävlingen
Powered by Labrador CMS