Rönnby studsade omgående tillbaka efter storförlusten mot IKSU. I lördags vann man stort över IBF Göteborg. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Helgens innebandy – Rönnby studsade tillbaka och vann

I helgen visade Rönnby moral och vann stort på bortaplan i Svenska Superligan. I Innebandyettan vann IBF Västerås mot Filipstad och Surahammar skakade serieledande Lockerud Mariestad. Västerås Tidning har sammanfattat helgens matcher.

Publicerad

SVENSKA SUPERLIGAN

IBF Göteborg–Rönnby 3–8

En imponerande seger av Rönnby då man tidigare under veckan åkte på en brakförlust mot IKSU. I lördags visade laget att man inte knäcktes av överkörningen i Bombardier Arena genom att ta en storseger över nykomlingen Göteborg, som överraskat i inledningen av serien.

Rönnby tog ett snabbt kommando i matchen och ledde från start till mål. Men det var framför allt i den andra perioden som Rönnby avgjorde matchen då man gick fram till en 8–2-ledning.

Målskyttar Rönnby: Therese Gustafsson 2, Angelica Nordfeldt, Linnea Nilsson, Elin Björkman, Lisa Söderlund, Jonna Sjöberg, Felicia Forsmark

DIVISION 1 VÄSTRA SVEALAND

Filipstad–IBF Västerås 7–11

Efter en målmässigt svängig första period i Spångbergshallen kunde Västerås gå till periodvila med en 5–2-ledning. I andra perioden punkterade Västerås matchen då man ryckte ifrån till 10–4. Filipstad vann den sista perioden med 3–1 men var aldrig i närheten av att hota Västerås, som kunde vända hem med en 11–7-triumf i bagaget.

Målskyttar Västerås: Jacob Phalm 4, Jesper Rönnkvist, Emil Eriksson, Gustav Ferngren, Simon Wesslund, Kevin Holmberg Moreno, Rasmus Bergström

Surahammars IBF–Lockerud Mariestad 6–9

Sura var på väg mot en riktig skräll då man ledde mot serieledande Lockerud fram tills att det var fem minuter kvar av matchen. 15.20 in i tredje perioden kvitterade gästerna och bara knappt två minuter senare åkte Sura på hela tre stycken utvisningar. Där avgjordes matchen. Gästerna var inte sena att utnyttja det numerära övertaget som man fick. Lockerud gjorde ytterligare tre mål innan matchen var över och fastställde slutresultatet till 6–9. Surt för Sura som verkligen hade serieledarna på gaffeln.

Målskyttar Surahammar: Albin Frödin 2, Alexander Schlugi, Jonas Engström, Mikael Nilsson, Jonatan Hirvonen