Sura Blue Hammers förlorade mot Grums i onsdagens match i Hockeyettan. Gästerna punkterade matchen i slutminuterna när man gjorde både 1–3 och 1–4 i powerplay. Foto: STEFAN LINDGREN

"Hedersamma förluster är inget man vill ha"

Sura Blue Hammers får fortsätta att vänta på säsongens första seger. I onsdagens match i Hockeyettan drog Grums det längsta strået då Sura förlorade med 1–4, trots att man svarat för en stark tredje period.

Publicerad

I förra omgången stod Sura för en stark insats på bortaplan när man spelade till sig 1 poäng mot Skövde. Någon poäng mot Grums blev det inte under onsdagskvällen. Sura hade svårt att få till det i de två första perioderna, chanser saknades inte men det där lilla extra i avsluten lyste med sin frånvaro.

I tredje perioden spelade Sura upp sig och visade att kapacitet finns för att vinna matcher i årets serie. Farten och energin var bättre än i de två inledande perioderna. Sura får till en reducering 10 minuter in i tredje då backen Tom Olsson trycker in pucken från blå linjen.

Efter målet jagade hemmalaget för kvittering och borde ha fått chansen till spel i powerplay då den rutinerade backen Niklas Larsson trippas i egen zon när han är på väg att sätta igång ett anfall.

Istället friade domaren och i slutskedet av matchen drabbades Sura istället för två utvisningar. Då punkterade Grums matchen genom att göra både 1–3 och 1–4 bakom Anders Olsson i Suras kasse.

Västerås Tidning tog ett snack med Nicklas Larsson efter matchen, han var märkbart besviken och irriterad efter förlusten.

– Första perioden var inte bra, de spelade mycket en-klare och vi stod och halvsov. Vi varken checkade eller styrde. Vi åkte och de spelade bara förbi oss, det var hawaiihockey och det gynnar inte oss, säger Nicklas Larsson.

Det kändes som att Grums fick göra 0–1 lite väl enkelt, håller du med?

– Det var dåligt försvarsspel då vi hade vart inne i en minut utan att få ut pucken ur zon. Sedan sköt det bara in den och den ramla in, det var lite hönsgård.

I tredje perioden ryckte ni upp er och visade upp ett helt annat spel. Hur lyckades ni växla upp?

– För det första så började vi att tro på oss. Vi spelade rakare och enklare, fick ner pucken bakom deras backar och åkte skridskor. Då fick vi långa anfall på dem och Grums blev trötta. När vi fick in vårt första mål så får man alltid mer energi och de blir lite rädda om poängen. Sedan tycker jag att vi borde ha fått med oss en kvittering, suckar Larsson.

Ni borde rent av fått chansen att spela powerplay i slutet vid ställning 1–2. Hur ser du på situationen där du blir trippad och domaren väljer att fria?

– Det är matchavgörande, men jag ska passa mig för att såga domaren.

Vad krävs av er för att kunna leverera i tre perioder?

– Vi har oftast haft en period som varit halvdålig mot alla lag, men vi har ändå gjort bra insatser i tre raka matcher där vi nosat på poäng. Vi har varit bättre under långa stunder och vi är med i matcherna, men fortfarande måste vi vinna och hedersamma förluster är inget som man vill ha.

Du har varit med länge i Sura, vad ser du behövs i spelet för att den här upplagan ska börja vinna matcher?

– Självklart drömmer man om en målskytt. Men vi måste fortsätta att kriga och det är ingen som lagt sig ner och dött i gänget. Det är ett jäkla drag fast vi inte har vunnit något, avslutar Nicklas Larsson.

Stefan Lindgren

stefan.lindgren@vasterastidning.se

En omtalad situation där Nicklas Larsson trippas. Domaren friade och istället drabbades Sura av två sena utvisningar där Grums avgjorde matchen. Foto: STEFAN LINDGREN
Niklas Larsson. Foto: STEFAN LINDGREN

Suras tunga svit

Här är den tunga förlustraden hittills för Sura Blue Hammers i den västra Hockeyettan:

15 september: Kumla HC (b) 0–5

19 september: Borlänge (h) 0–3

23 september: Malung (h) 2–5

26 september: Tranås (b) 3–5

29 september: Arboga (h) 1–2

3 oktober: Skövde (b) 3–4 (OT)

10 oktober: Grums (h) 1–4

Powered by Labrador CMS