En besviken Frida Hansdotter vinkar till kameran. Efter att ha fått lite problem i det andra åket av världscuppremiären missade hon pallen med två hundradelar. Foto: SVT

Hansdotter missade pallen i slalompremiären

Frida Hansdotter missade pallen i premiären av världscupen i slalom. Efter att ha haft den nästa snabbaste tiden i första åket fick Hansdotter problem i det andra och slutade till slut fyra. Därmed var sviten på åtta raka pallplatser bruten.

Publicerad

I ett blåsigt Levi i Finland visade Frida Hansdotter att formen från förra säsongen finns kvar. Efter det första åket såg det ut att precis som så många gånger förut bli en kamp om guldet mellan slalomens två giganter Hansdotter och Shiffrin. Hansdotter låg då tvåa, bara 14 hundradelar efter Shiffrin.

Men i det andra åket fick Hansdotter problem och missade därmed att knipa en av de tre pallplatserna.

Efter missarna blev Hansdotter passerad av Slovakiska Vlhova Petra som körde in som tvåa och österrikiska Schild Bernadette som blev trea, endast två hundradelar snabbare än Hansdotter.

– Jag är lite besviken. Det kändes som att jag hade mer att ge, men jag kom lite fel in i branten, sa Frida Hansdotter till SVT.

Nästa omgång av världcupen körs den 24 november i kanadensiska Lake Louise.

Powered by Labrador CMS