Hallsta kvitterade till 3–3 i powerplay. Men Arboga kunde tillslut vinna med uddamålet i den första omgången i kvalet till Hockeyettan. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Hallsta föll med flaggan i topp

Hallsta stod för en starkt insats i premiäromgången i kvalserien till Hockeyettan. Hallsta höll jämna steg med topptippade Arboga och pressade dem ända in i slutsekunderna. Arboga drog tillslut det längsta strået och vann med 5–4.

Publicerad

Hallsta gjorde under söndagen sin första match i kvalet då man gästades av Arboga. Hallsta fick en drömstart på kvalmatchen då Emil Gustavsson satte 1–0 efter 1.54. Hallsta fortsatte att spela respektlöst och hängde med bra i Arbogas division 1 tempo. Lagen följdes åt i målprotokollet och inför den sista perioden hade Arboga skaffat sig en 5–4 ledning.

Den tredje perioden blev sönderryckt av utvisningar som gjorde att Hallsta aldrig fick en ärlig chans att på allvar få till en kvittering. Laget gjorde trots allt en anstormning i slutminuterna men pucken ville inte in. Arboga tog en väntad seger men de fick verkligen kämpa för den. Hallsta visade att man verkligen inte blir nog lätt motståndare i kvalserien. Tränare Thomas Sjögren summerar matchen på följande sätt.

– Jag tycker att vi fick streck med flaggan i topp som man brukar säga. Desto surar att vi inte kunde få till en förlängning och få med oss en poäng eller kanske två poäng med tanke på att vi gjorde fyra mål idag, säger Thomas Sjögren.

Är du överraskad att ni hängde med så bra som ni gjorde?

– Både och, vi har visat tidigare under säsongen att vi är ett bra hockeylag som kan kriga mot alla motstånd på division 2 nivå. Samtidigt vet man inte hur bra division 1 lagen är. Jag såg Sura mot Arboga i sista omgången och sedan har vi scoutat dem på nätet, men där går det inte lika fort som i verkligheten. Utifrån det hade vi en klar "gameplan" och den tyckte jag att vi följde på ett bra sätt. Men de fick lite för mycket utrymme med deras skickligaste spelare som kanske gjorde att det vägde över i slutändan.

Ni var aggressiva och störde dem högt upp i banan, var det en del av er taktik?

– Dels hade de inte spelat tävlingsmatch på länge, och de har vi nyss gjort. Vi visste även att det har lite svaghetsproblem i egen zon och vi lyckades att få såna matchsituationer, men kanske för få. Vi kanske skulle ha vågat ännu mera, jag vet inte det är svårt att säga.

Trots förlusten måste ni kunna ta med er mycket positivt från matchen?

– Arboga är rankade att bli etta, och jag tror att de kommer att bli det också. Vi tävlade fullt ut idag och tar med oss det. Vi ska fortsätta att gnugga vissa detaljer i spelet, dels med hela femman men även individuellt där vi behöver bli ännu skickligare mot skickliga spelare. Vi vet vad vi ska jobba med och vi kommer att fortsätta med det och ta med oss det vi gjorde bra idag, avslutar Thomas Sjögren.

Matchfakta, Kval till Hockeyettan

Hallstahammars HK – IFK Arboga Hockey 4–5 (2–2, 2–3, 0–0)

Målskyttar Hallsta: Emil Gustavsson, Christoffer Pihl, Robin Larsson Ström, Jesper Hedman

Powered by Labrador CMS