RBU Västerås Henrik Eriksson tog dubbla SM-guld. Här med den ädlaste medaljen efter segern på 100 meter. Foto: Pressbild

Guldregn över Västerås på parafriidrotts-SM

Det blev dubbelt guldjubel för RBU Västerås och trippelt guldjubel för Västerås FK vid parafriidrotts-SM i Norrköping i helgen. Henrik Eriksson och Albin Janderberg kammade hem allt de ställde upp i.

26 friidrottare med funktionsnedsättning deltog i mästerskapet i sex olika grenar, och sex olika klassificeringar.

Det blev en succéartad helg för Västeråsklubbarna.

RBU Västerås Henrik Eriksson segrade i både 100 och 200 meter i R-71-klassen för personer med CP-skada. Guldtiden på 100 m blev 31,26 och på dubbla distansen 58,40.

– Känslan var jättebra, framför allt på 200 meter. Det var makalöst bra, mitt näst snabbaste lopp någonsin. På 100 meter hade jag en lite dålig start men kom i gång i mitten, säger Eriksson i ett pressmeddelande från Svenska Friidrottsförbundet.

Västerås FK:s Albin Janderberg deltog i R-stående-klassen – för personer med rörelsenedsättning – och vann hela tre guld. På 200 meter med tiden 33,13, och i längd med ett hopp på 3,42 meter och på 100 meter med tiden 16.25.

Henrik Erikssons klubbkamrat Pontus Stålfors tog dessutom brons i R-72-klassen på 200 meter.