Svenska mästare. Västerås brottarklubbs Inaya Mohseini, Hadi Husseini, Bilal Omarov och Khalid Kerchiyev blev alla svenska fristilsmästare i Arboga. Foto: VBK

Guldregn över Västerås brottarklubb på fristils-SM i Arboga

Flera av Västeråsbrottarna var favoriter inför fristils-SM i Arboga. De gjorde ingen besviken, höll för trycket och gjorde rent hus i sina klasser. – Jag är helt överväldigad, säger sportchefen och VBK-tränaren Kim Frelin.

  • Publicerad 10:06, 24 maj 2019

I sanningens namn trodde jag inte att det skulle gå så här bra

Inte mindre än fem SM-guld fick Västerås Brottarklubbs representanter med sig hem till Västerås förra helgen. Dessutom blev det även ett silver och ett brons.

– Ja, vad ska man säga efter helgen. Jag är helt överväldigad över killarnas insatser. Så oerhört stolt och imponerad över dem. En magisk helg, säger Kim Frelin.

– I sanningens namn trodde jag inte att det skulle gå så här bra. Vi har inte haft de optimala förutsättningarna, det har varit osäkert in i sista veckan på grund av skador i truppen. Men det gick vägen. Fem svenska mästare på en helg, det är grymt, fortsätter sportchefen.

I ungdom 60 kg visade Hadi Husseini i överlägsen stil att han är bäst i Sverige. Inte ens i finalen var det några problem, på mindre en två minuter besegrade han Marwan Nazeer, från Stockholmsklubben BK Athen, på teknisk överlägsenhet.

I seniorklassen 79 kg vann storfavoriten Khalid Kerchiyev. Khalids start var oviss på grund av problem med en axel, men det märktes inte på hans brottning.

– Jag är inte hundra i axeln, jag tvekade länge på att ställa upp. Men det kändes bättre på sista träningen, säger Khalid, som återigen fick kliva överst på pallen efter guld även förra året.

Prispall bestod för övrigt bara av klubbkompisar. Silver togs av Kim Stenberg och bronset av Bilal Omarov. Snacka om VBK-dominans i den viktklassen.

Bronsmedaljören i senior Bilal Omarov, som fortfarande är junior, tävlade även i juniorklassen 79 kg. En klass som han vann övertygande.

– Bilal var storfavorit i juniorklassen men jag var osäker på om han skulle hålla, han har problem med ett knä. Men det var inget snack, han visade att han är bäst.

Inaya – supertalangen

Sen ställde VBK upp med supertalangen Inaya Mohseini. Att han skulle vinna juniorklassen 61 kg räknade alla med. Han har visat gång på gång att han är nummer ett. Frågan var om han skulle räcka till bland seniorerna. 17-årige Inaya gjorde vad han ville även bland seniorerna. Han vann klassen utan att tappa ett enda poäng.

– Han är en fantastisk fristilsbrottare. Så ung och så mogen i sin brottning. En världsbrottare helt klart, säger Kim Frelin om sin adept.

Men den dubble svenske mästaren (junior och senior) Inaya har svårt att glädjas över sina guld. Han har förlorat sin viktigaste match.

Matchen mot och migrationsverket.

– Inaya är en fantastisk person, även en bra förebild för våra yngre brottare i klubben. Han har gjort så mycket nytta och alltid spridit glädje i klubben. Nu har migrationsverket bestämt att han ska utvisas. Det är för jävligt rent ut sagt. En stor förlust för klubben och för Sverige. Jag finner inga ord, avslutar Kim Frelin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västeråskontor kan utses till "snyggast i Sverige"

Varje år arrangerar sajten Lokalnytt tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor”. I årets tävling är den Västeråsbaserade reklambyrån Haus kontor nominerat, framtaget av inredningsarkitekt Elin Lorenzi.söndag 13/10 19:16

Veteraner – en kraft på arbetsmarknaden

Fler och fler pensionärer väljer att arbeta efter pensionen. Inte bara på grund av pengarna utan även för att igen få den gemenskap man kanske förlorade när man avslutade sitt yrkesverksamma liv.söndag 6/10 16:27

Högre temperatur för företagsklimatet i Sura

Det är med försiktig optimism som Surahammars kommun tar del av årets rankingresultat av Svenskt Näringslivs Företagsklimatranking. Idag hamnar kommunen på plats 278, vilket är en förbättring med sju...fredag 4/10 9:11

Västeråsföretaget fixar ventilationen med rymdteknik

Västeråsföretaget Sally R vill revolutionera ventilationen i världens alla byggnader med unik teknik för frisk luft som använts på den internationella rymdstationen ISS.onsdag 2/10 21:44

SMAKFULLT

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

Förklaringen bakom den oväntade Korea-exporten

Dessutom: "Hemligheten bakom Ribhaus hyllade burgare" & "Så gör du den perfekta cauppuccinon" Ribhaus och Björklunds kafferosteri är två höjdare på den lokala marknaden. Sedan en tid tillbaka har båda verksamheterna gått på export och etablerat sig på en minst sagt exotisk plats – nämligen...fredag 4/10 17:33

Missade du vinmässan? Lugn, här kommer några smakprov

Patric Anderson om en välkommen nyhet Vinmässan i Officershuset förra helgen blev välbesökt och de som tog sig dit fick chansen att prova massor av härliga viner.torsdag 30/5 14:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING