Svenska mästare. Västerås brottarklubbs Inaya Mohseini, Hadi Husseini, Bilal Omarov och Khalid Kerchiyev blev alla svenska fristilsmästare i Arboga. Foto: VBK

Guldregn över Västerås brottarklubb på fristils-SM i Arboga

Flera av Västeråsbrottarna var favoriter inför fristils-SM i Arboga. De gjorde ingen besviken, höll för trycket och gjorde rent hus i sina klasser. – Jag är helt överväldigad, säger sportchefen och VBK-tränaren Kim Frelin.

  • Publicerad 10:06, 24 maj 2019

I sanningens namn trodde jag inte att det skulle gå så här bra

Inte mindre än fem SM-guld fick Västerås Brottarklubbs representanter med sig hem till Västerås förra helgen. Dessutom blev det även ett silver och ett brons.

– Ja, vad ska man säga efter helgen. Jag är helt överväldigad över killarnas insatser. Så oerhört stolt och imponerad över dem. En magisk helg, säger Kim Frelin.

– I sanningens namn trodde jag inte att det skulle gå så här bra. Vi har inte haft de optimala förutsättningarna, det har varit osäkert in i sista veckan på grund av skador i truppen. Men det gick vägen. Fem svenska mästare på en helg, det är grymt, fortsätter sportchefen.

I ungdom 60 kg visade Hadi Husseini i överlägsen stil att han är bäst i Sverige. Inte ens i finalen var det några problem, på mindre en två minuter besegrade han Marwan Nazeer, från Stockholmsklubben BK Athen, på teknisk överlägsenhet.

I seniorklassen 79 kg vann storfavoriten Khalid Kerchiyev. Khalids start var oviss på grund av problem med en axel, men det märktes inte på hans brottning.

– Jag är inte hundra i axeln, jag tvekade länge på att ställa upp. Men det kändes bättre på sista träningen, säger Khalid, som återigen fick kliva överst på pallen efter guld även förra året.

Prispall bestod för övrigt bara av klubbkompisar. Silver togs av Kim Stenberg och bronset av Bilal Omarov. Snacka om VBK-dominans i den viktklassen.

Bronsmedaljören i senior Bilal Omarov, som fortfarande är junior, tävlade även i juniorklassen 79 kg. En klass som han vann övertygande.

– Bilal var storfavorit i juniorklassen men jag var osäker på om han skulle hålla, han har problem med ett knä. Men det var inget snack, han visade att han är bäst.

Inaya – supertalangen

Sen ställde VBK upp med supertalangen Inaya Mohseini. Att han skulle vinna juniorklassen 61 kg räknade alla med. Han har visat gång på gång att han är nummer ett. Frågan var om han skulle räcka till bland seniorerna. 17-årige Inaya gjorde vad han ville även bland seniorerna. Han vann klassen utan att tappa ett enda poäng.

– Han är en fantastisk fristilsbrottare. Så ung och så mogen i sin brottning. En världsbrottare helt klart, säger Kim Frelin om sin adept.

Men den dubble svenske mästaren (junior och senior) Inaya har svårt att glädjas över sina guld. Han har förlorat sin viktigaste match.

Matchen mot och migrationsverket.

– Inaya är en fantastisk person, även en bra förebild för våra yngre brottare i klubben. Han har gjort så mycket nytta och alltid spridit glädje i klubben. Nu har migrationsverket bestämt att han ska utvisas. Det är för jävligt rent ut sagt. En stor förlust för klubben och för Sverige. Jag finner inga ord, avslutar Kim Frelin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING