Frösåkers klubbchef Stefan Hult tillsammans med ägaren Christer Ral är glada och stolta över utnämningen till Årets golfklubb i Sverige av ansedda Golfjournalisterna. Redan i morgon fredag öppnar de banan. Foto: Jonas Bergkvist

Glädjebeskedet: Redan på fredag börjar golfsäsongen på Frösåker

Frösåker Golf & Country Club har utsetts till Årets golfklubb 2020. – Det är stort och vi är oerhört stolta över det, säger ägaren Christer Ral och klubbchefen Stefan Hult. Det ”firas” med en ovanligt tidig öppning av den prisade banan redan i morgon fredag.

Publicerad

Vi har ju hållit på i ganska många år med att uppgradera banan på olika sätt. Nu är vi i mål med det mesta

Den milda vintern har varit gynnsam mot många golfbanor i landet.

En av dessa är natursköna Frösåker strax utanför Västerås.

Det medför till många golfares stora glädje att stora banan öppnar för spel redan denna fredag.

– Det har varit ett väldigt tryck på linksbanan (9-hålsbanan) som har varit öppen nästan hela vintern, så vi tror att folk är sugna, säger Christer Ral och Stefan Hult när vi träffas ute vid den stora anläggningen i Frösåker.

Är det en rekordtidig öppning?

– Nja, men man kan säga att det har varit en rekordvinter i alla fall. Det har ju bara varit minusgrader några enstaka nätter, det är egentligen först nu under senare tid som det varit lite kallt på morgnarna. Det har varit väldigt gynnsamt för banan, säger ägaren.

Åtgärder har också vidtagits för den pågående coronasituationen inför säsongsstarten.

– Man kan komma ut hit och spela och ha en helt kontaktlös upplevelse. Vi planerar för att rigga starthuset för dem som vill känna sig så säkra som möjligt. Det går bra att swisha greenfee-avgiften och restaurangen kommer att ha alternativa serveringssätt och exempelvis göra kit som ställs ut, säger Stefan Hult och Christer Ral.

Så man kan i princip gå rätt ut och spela?

– Ja, det kommer man kunna göra. Men allt kommer också att vara öppet som vanligt, understryker duon.

Nyligen fick Frösåker G&CC ta emot den prestigefyllda utmärkelsen Årets golfklubb 2020 som delats ut sedan 1978 av föreningen Golfjournalisterna.

Vad betyder utnämningen?

– Mycket! Det känns jättekul och stort, vi är oerhört stolta över det. Vi har ju hållit på i ganska många år med att uppgradera banan på olika sätt. Nu är vi i mål med det mesta och dessutom håller vi på att färdigställa det efterlängtade hotellet i samma stenladugård som klubbhuset och restaurangen. Det blir lite av kronan på verket, säger Christer Ral och Stefan Hult.

Läs mer om Frösåker och deras olika satsningar i helgens golfbilaga i Västerås Tidning.

Powered by Labrador CMS