Comeback. Mikael Frycklund är i år tillbaka i den gulsvarta dressen inför VIK:s återkomst i Hockeyallsvenskan. Allvaret börjar på fredag i Karlskrona. Foto: STEFAN LINDGREN

Frycklund inför omstarten i VIK: ”Känns nytt och spännande”

Premiären i Hockeyallsvenskan närmar sig med stora kliv för VIK. En som är extra laddad inför starten nästa fredag är hemvändaren Mikael Frycklund som i år är assisterande lagkapten för gulsvart. – Det är jättekul och ett stort ansvar, säger Frycklund till Västerås Tidning.

Publicerad

Vi ska ge allt för fansen

är tillbaka i Hockeyallsvenskan efter ett år i Hockeyettan. En annan som också är tillbaka är den 25-årige centern Mikael Frycklund som valde att lämna klubben efter degraderingen.

Frycklund tycker att hans senaste år varit nyttigt, men …

– … det är kul att vara tillbaka i Västerås. Det har varit ett lärorikt år och min andra gång som jag spelat i andra klubbar än Västerås.

Det har hänt en hel del sedan du var här sist, kanske framför allt i lagbygget?

– Absolut, det är nytt folk. Jag har sagt det tidigare att Thomas Paananen och Lasse Ivarsson med Patrik Zetterberg som sportchef och även med Mats Brokvist som högsta hönset, drar ett riktigt stort lass. Det är där någonstans allt börjar på något sätt och sedan går det hela vägen ner till oss spelare och ut på isen. Det känns nytt och spännande mer öppet för media och fans. Fansen känns även mer förstående den här gången och det känns som att det börjar bli mer proffsigt.

– Men samtidigt är detta inget som säger att vi kommer att göra en bra säsong, det är fortfarande ett arbete.

Ni möter Karlskrona i seriepremiären nästa fredag och Oskarshamn på hemmaplan två dagar senare, hur ser du på inledningen?

– Alla lag är tuffa i den här ligan och det spelar ingen roll vart man åker. Det blir tufft men roligt så här i början och det ska bli kul att komma igång och spela om poäng. Det är nu det gäller och nu man kopplar på det här jäkla anamma som kanske har saknats i just målskyttet.

Vad är det för typ av spel som supportrarna kan vänta sig från VIK den här säsongen?

– Det blir ett hårt jobbande lag, vi kommer att kriga för varandra. Sedan kommer vi att ha ett brett lag där många olika spelare kommer att kliva fram.

– Vi ska ge allt för fansen och för vår egen del ska vi försöka att slå personbästa i varje match och spela så bra vi bara kan som lag och som individ.

Du är assisterande kapten den här säsongen, vad betyder det för dig?

– Det är jättekul och ett stort ansvar. Det är kul att få vara med och bidra även på sidan med detaljer i spelet, men även att få bidra i omklädningsrummet med snack och så vidare. Och även på isen där man får visa vägen genom att ta för sig, avslutar Mikael Frycklund.

”Alla lag är tuffa i den här ligan och det spelar ingen roll vart man åker. Det blir tufft men roligt så här i början och det ska bli kul att komma igång och spela om poäng”, säger Frycklund inför seriestarten nästa fredag i Karlskrona. Foto: STEFAN LINDGREN

Mikael Frycklund om …

… tiden i Tingsryd
– Det gick bra till en början. Det rullade på och jag gjorde mycket poäng. Sedan blev jag skadad i underarmen vilket gjorde att jag var borta i ca 4–6 veckor. Först när jag kom tillbaka gick det jättebra, men sedan blev jag sjuk efter bara någon vecka och efter det var det som att starta på noll igen och det syntes även i mitt spel.

… att han fick lämna Tingsryd för Modo
– Jag var där i ca 1,5 månad. Där var det mest bara att försöka att komma in i gruppen fort och tillföra så mycket jag bara kunde på kort tid. Det var ganska svårt då de har sina gubbar där med stora lönekuvert och jag var ingen stjärna där som skulle gå in och göra något – mer en utfyllnadsspelare skulle jag säga.

… den största skillnaden i VIK nu mot innan han lämnade:
– Det är inte samma tänk med det här att utveckla spelare, det var inte alls samma då – mer att resultatet var det viktigaste. Nu är det prestationer och att spelare i laget slår personbästa och att vi hjälper varandra. Ju bättre vi spelar som lag där alla underkastar sig laget, desto mer kommer individen att synas och det där går hand i hand. Alla känner att det här är laget och det finns ingen stjärna här som ska göra det.

… hur spelet har sett ut under försäsongen:
– Det har sett bra ut, men just nu efter Skoda Trophy har man lite bitter eftersmak eftersom vi inte fick vinna någon match. Men samtidigt var det en positiv cup, det var målskyttet som var det stora problemet och att vi inte fick fart på det. Nu vet vi vad vi måste jobba på, överlag tycker jag att det gått bra för oss under försäsongen.

Powered by Labrador CMS