Niklas Fransson tävlandes för Västerås MS tog hem den första deltävlingen i Crosskart-SM:s 40+ klass. Foto: STEFAN LINDGREN

Framgång för Fransson i crosskart–SM

Under den gångna helgen avgjordes den första deltävlingen i årets crosskart-SM. Över 150 startande kom till start på Kägleborgsbanan utanför Fellingsbro. För Västerås MS:s föraren Niklas Fransson slutade helgen med en första plats i klassen 40+.

Publicerad

När den första deltävling i SM avgjordes på Kägleborgsbanan fick VMS:s Niklas Fransson kliva högst upp på prispallen. Redan i Svenska Cupen i april visade Fransson att han hade bra fart, men motorproblem satte stopp för hans framfart i den finalen.

Så här summerar Fransson SM-premiären.

– Mina förhoppningar inför SM-premiären i helgen var att fajtas i toppen trots tufft motstånd. Kvalen resulterade i första startled i finalen. Jag låg trea in i första kurvan men tog mig upp till första platsen som jag lyckades hålla ända in i mål.

Vad har du för målsättning den här säsongen?

– Säsong 2017 resulterade i en totalvinst i Sprintcupen, en tredjeplats i Svenska Cupen 40+ samt en tredje plats i SM 40+. Min ambition att försöka nå minst lika långt i år.

Hur länge har du tävlat?

– Jag har tävlat som co-driver i rally sedan 1994 med diverse SM-medaljer som resultat med Mats Thorszelius och Dick Wicksell. Jag började med crosskart 2015, säger Fransson och fortsätter:

– Kombinationen med familj och crosskart är oslagbart då halva startfältet består av barn och ungdomar, och jag har svårt att se att någon säkrare motorsport finns för mina barn då båda redan vid sju och åtta års ålder är aktiva, avslutar Niklas Fransson.

Foto: STEFAN LINDGREN

LOKALA RESULTAT CROSSKART-SM

125cc
2. Timmy Enlund, Västerås MS

250cc
5. Rasmus Brunnkvist, Västerås MS
11. Mickael Machacny, Västerås MS

650cc
22. Joakim Eriksson, Västerås MS

40+
1. Niklas Fransson, Västerås MS
4. Johan Eklund, Västerås MS

Xtreme
13. Martin Enlund, Västerås MS
39. Johan Reuterholt, Västerås MS

Powered by Labrador CMS