Hemmaspelaren Annelie Sjöholm i samspråk med spelkompisen Catrin Nilsmark under fredagens rond. Även idag överglänste VGK-aren den förra Solheim Cup-kaptenen på banan och ligger femma inför avslutningen i morgon. Foto: Jonas Edberg

Fortsatt tätkänning för Sjöholm inför finalvarvet av Västerås Open

Det stora hemmahoppet Annelie Sjöholm är fortsatt med i toppstriden inför lördagens finalvarv av Anna Nordqvist Västerås Open. VGK-spelaren ligger delad femma, tre slag bakom ledande spanjorskan Elia Folch, efter en stabil parrunda under fredagen.

Publicerad

Den andra ronden av Letas-tävlingen Anna Nordqvist Västerås Opens andra upplaga avgjordes under fredagen på anrika Västerås Golfklubb.

En av de äldsta klubbarna i Sverige har numera en av de yngsta klubbcheferna. 27-åriga Enköpingsbördiga Josefin Odenring tog över rollen efter Anders Holmer (nu marknadschef) 1 maj i år och den nu pågående Letas-tävlingen är hennes elddop.

– Jag tycker att det har flutit på väldigt bra hittills, säger hon när Västerås Tidning besöker tävlingen ute vid Bjärby under fredagseftermiddagen.

Hon berättar att spelarna, liksom ifjol, bara har gott att säga om banans kondition.

– Flera spelare har sagt att det här är den bästa banan de spelat hittills på touren i år, det känns såklart väldigt kul att höra, säger Josefin Odenring.

Förra året kunde hon själv bedöma banan på ännu närmare håll då hon själv deltog i tävlingen,

– Visst blir man blir lite spelsugen, men det roligt att vara på andra sidan också och vara med och organisera, försäkrar hon.

Vad betyder det för klubben att ha en sådan här stor tävling?

– Jättemycket. Det är fantastiskt roligt att få visa upp banan när den är i så här grymt skick och givetvis roligt att få lyfta damgolfen på det här sättet, säger Odenring och fortsätter:

– Sedan är det viktigt för grabbarna på banan att ha ett mål att jobba mot och lyfta sig för att få banan så bra som det bara går och alla medlemmar som ställer upp och jobbar som ett team.

Givetvis höll Josefin Odenring, liksom majoriteten av den månghövdade publiken som hittat ut till Västerås GK även denna andra speldag, tummarna för hemmaspelaren Annelie ”Annie” Sjöholm som låg delad trea efter torsdagens öppningsrond.

Och Sjöholm är kvar däruppe i toppen, även om scoren blev ett par slag högre idag. Men efter en stabil parrunda – som innehöll en eagle och två bogeys – ligger hon delad femma. Tre slag skiljer upp till ledande spanjorskan Elia Folch.

Liksom i går spelade VGK-spelaren tillsammans med förra Solheim Cup-kaptenen Catrin Nilsmark. Och liksom igår gick den tävlingscomebackande 51-åriga Nilsmark ett över par, vilket gör att hon är totalt fyra slag bakom Sjöholm på en delad 19:e plats.

Ytterligare en länsspelare klarade kvalgränsen som kom att gå på +6 och får spela morgondagens avslutande finalvarv, Salas Isabelle Johansson. Hon tappade dock rejält efter sin fina inledning i går med ett under par och är nu delad 38:a efter 77 slag och fem över par idag.

Närmast av övriga lokala att klara cutten var Frösåkeramatören Hanna Åhlander, som hade tre slag för mycket efter totalt +9.

Bland övriga som spelat färdigt finns något överraskande fjolårsmästarinnan Emil Peronnin. Fransyskan hade det betydligt tuffare i år i det stundtals besvärliga vädret och landade på +10 efter två dagars spel.

I morgon förmiddag klockan 10.00 slår ledarbollen ut på finalvarvet.

Totalt gör 62 spelare upp om den totala prissumman på 35 000 euro (motsvarande 375 000 kronor).

Bland andra ett hemmahopp med segervittring.

Mycket folk följde dagens hetaste boll med Annelie Sjöholm, Catrin Nilsmark och förra veckans vinnare på Letas-touren, finska Sanna Nuutinen.
Annelie Sjöholm tackar publiken efter ett lyckat inspel under sin rond som till slut stannade på par, 72 slag. Foto: Jonas Edberg
Gamla och nya klubbchefen. VGK:s tidigare klubbchef Anders Holmer tillsammans med Josefin Odenring som tog över rollen i maj i år. Foto: Jonas Edberg
Powered by Labrador CMS