De orangeklädda VCK-arna Oskar Liljeros (till vänster) och Elof Axman fick kliva upp på pallen under MTB-SM. Foto: VCK

Fina framgångar för VCK på MTB-SM

Mountainbike-SM för ungdomar har avgjorts i Järfälla. Framgångarna för Västerås Cykelklubb blev fina med flera medaljer.

Publicerad

VCK hade totalt nio stycken ungdomar på startlinjen som alla kämpa hårt på den fysiskt krävande och tekniska banan vid Brukets backe. Sol och värme på runt 35 grader gjorde tävlingarna extra ansträngande för cyklisterna. Det kördes tempo-lopp med individuell start (XCT) och varv-lopp med masstart, Olympisk Cross Country (XCO).

Två VCK-killar som behärskade båda disciplinerna var Oskar Liljeros i P9-10-klassen och Elof Axman i P11-12.

Oskar tog silver i både XCT och XCO medan Elof blev 3:a XCT och tog silver i XCO.

Oskar Liljeros var ytterst nära att vinna XCO-klassen, bara en ynka hundradel skiljde till segraren i spurten.

Övriga VCK-deltagare på SM var Ellen Felldin och Freja Mogren (F11-12), Erik Fransson (P13-14) samt Alva Felldin (F15-16).

Dessutom fanns en trio med i klassen Nybörjare: Valter Axman, Sixten Jonsson Mogren och Leo Fransson.