P02-landslagets och Skiljebos SK:s Dennis Collander med kaptensbindeln. Foto: Privat

Filmklipp: Här gör Skiljebotalangen sitt första landslagsmål

Skiljebo SK:s 16-årige mittfältslöfte Dennis Collander har gjort sitt första mål i den blågula dressen. Se landslagskaptenens fullträff mot Finland här.

Publicerad

Dennis Collander är bofast i P02-landslaget. Sedan debuten mot Finland i Enköping förra hösten har det nu blivit tio landskamper för SSK-spelaren.

Det var också mot just Finland under Nordisk Pojk-turneringen på Färöarna i slutet av förra veckan som Collanders första mål i landslagsdressen kom.

Han fick som ni kan se i filmklippet här nedan på en praktträff från strax utanför straffområdet.

Målet var dock betydelselöst för utgången av matchen då Finland ledde med 4–0.

– Första tanken vid målet var bara att hämta bollen för att försöka göra fler mål. Nu med lite distans är det kul att ha gjort mål för Sverige i en landskamp, säger Dennis Collander i en längre intervju med svenskfotboll.se.

I den första matchen mot Nordirland (seger 2–0) fick han även bära kaptensbindeln, något han gjort även tidigare.

Om det uppdraget säger han i intervjun:

– Det är väldigt stort så klart. Att få vara lagkapten för landslaget är något man drömmer om. Sen gäller det att göra det man är bra på. Att lyfta upp killarna och få med sig alla i både med- och motgång. Rollen som kapten känns bekvämt, inget tillgjort eller så.

16-åringen har i år även slagit sig in i Skiljebos startelva i division 2 och har gjort nio matcher och ett mål hittills.

– Det har gått bra och jag känner att jag utvecklas hela tiden. Det är lärorikt att känna på a-lagsmiljön.

Sverige slutade till sist femma i Nordisk Pojk-turneringen efter en 3–0-seger mot hemmanationen i den avslutande placeringsmatchen.

Närmast för P02-landslaget väntar nu dubbellandskamper mot Slovakien nästa månad och kort efter det är det dags för EM-kval.

Powered by Labrador CMS