Femte raka – VIK hänger med i toppen

VIK fortsätter ånga på i Hockeyallsvenskan. Ikväll besegrades Pantern hemma ABB Arena med 4–1. Detta var lagets femte raka segern.

Tio segrar på de senaste elva matcherna. Att säga att VIK har funnit toppformen är nästan en underdrift. Men kvällens match mot Pantern visade sig bli en riktigt jämn tillställning där skåningarna gjorde sitt bästa för att bryta VIK:s segersvit.

Trots spelmässigt övertag för VIK var ställningen 1–1 ända fram till den sista minuten av andra perioden.

Då lyckades Sebastian Benker överlista duktiga Lars Volden i Pantern-målet och ge VIK ledningen inför pausvilan.

Stärkta av det psykologiskt viktiga sista minuten-målet gick VIK ut och ökade takten ordentligt i inledningen den tredje perioden.

Med två snabba mål, signerade av Fredrik Johansson och Jesper Johansson, och fortsatt storspel av succémålvakten Samuel Ersson kunde VIK avgöra matchen – och därmed spela hem tre nya poäng till gulsvart.

Slutet av matchen blev stökig. Flera bråk bröt ut och en av situationerna resulterade i matchstraff för både Mikael Frycklund och Panterns Oliver Larsen efter en privat uppgörelse som inleddes av att Larsen var lite väl närgången på Ersson i målet. Totalt dömdes 66 utvisningsminuter ut under den sista perioden.

I och med segern hänger VIK på AIK och Oskarshamn i toppstriden av Hockeyallsvenskan.

Matchfakta: VIK – Pantern: 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Första perioden: 1-0 (10.33) Jonas Liwing (Kalle Östman, Sebastian Benker) spel fem mot fyra, 1-1 Nicklas Jadeland (Erik Nyström, Dennis Svensson)

Andra perioden: 2-1 (19.01) Sebastian Benker (Isac Skedung, Johan Skinnars)

Tredje perioden: 3-1 (03.19) Fredrik Johansson (Acke Ringström, Mikael Frycklund), 4-1 (05.33) Jesper Johansson (Fredrik Hetta)

Skott: 41-31

Utvisningsminuter: VIK: 39 Pantern: 43