Samuel Ersson var tillbaka i VIK efter att ha spelat JVM. Foto: Stefan Lindgren

Ersson tillbaka – då vann VIK igen

Med Samuel Ersson tillbaka i målet – är VIK åter ett vinnande lag. Efter några veckors formsvacka med enbart en seger på fem matcher vann gulsvart ikväll hemma i ABB Arena mot Leksand. Segersiffrorna skrevs till 3–1.

VIK har haft det tungt under jul- och nyårshelgen. Men ikväll var succémålvakten Samuel Ersson tillbaka efter att ha spelat JVM med Småkronorna – och åter var VIK ett segrande lag.

Inför 4 302 åskådare i ABB Arena tog VIK kommandot mot Leksand genom att göra matchens första mål i den sjunde minuten. Målskytt var lagkapten Fredrik Johansson, framspelad av Benker och Frycklund.

I inledningen av den andra perioden ökade sedan Johan Skinnars på till 2–0.

I slutet av perioden lyckades dock bortalaget reducera genom Martin Karlsson. Målet tände dalalaget som kom ut starkt i den tredje perioden och låg på för ytterligare ett mål.

Men istället för kvittering var det VIK som utökade ledningen. Målskytt den här gången var Sebastian Benker, fint framspelad av Fredrik Johansson.

I slutet plockade Leksand ut målvakten för att försöka få till en reducering, men VIK försvarade sig starkt och lyckades spela in tre nya poäng.

Lagkapten Fredrik Johansson jublar efter att ha gjort 1–0 mot Leksand. Foto: Stefan Lindgren

Matchfakta

VIK–Leksand: 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1-0 (07.04) Fredrik Johansson (Sebastian Benker, Mikael Frycklund),

Andra perioden: 2-0 (05.52) Johan Skinnars (William Wikman), 2-1 (18.19) Martin Karlsson (Linus Persson, Oskar Lang)

Tredje perioden: 3–1 (09:25) Benker, Sebastian (Fredrik Johansson, Mikael Frycklund)