Hadi Husseini högst upp på USM-pallen. Foto: Privat

”En talang utöver det vanliga”

Hadi Husseini. Det är namnet på Västerås Brottarklubbs senaste svenske mästare. Han vann alla matcher på ett övertygande sätt när ungdoms-SM avgjordes i Luleå under helgen.

  • Publicerad 14:58, 12 feb 2019

15-årige Hadi Husseini tävlade i 55-kilosklassen och var aldrig hotad i någon av de fyra matcherna på väg till finalen. I finalen ställdes han mot Liam Sjögren, Enköping. En final som var över på mindre än en minut.

– Hadi är i en klass för sig själv och en talang utöver det vanliga. Nu tävlade han i grekisk-romersk stil som egentligen inte är hans favoritstil. Hadi är en skolad fristilsbrottare i grunden. Men han behärskar båda stilarna och det visar den här bedriften, berättar Västerås BK:s sportchef Kim Frelin.

Nu går Hadi Husseini över helt och hållet till fristilen för att ladda för Mälarcupen i fristil, som avgörs på hemmaplan i Västerås första helgen i mars. Sen blir det full fokus på SM i fristil i maj.

– Det ska bli mycket intressant att följa Hadi under våren. Han utvecklas hela tiden och är mycket seriös i sin träning och förberedelse för kommande uppgifter, fortsätter Frelin.

Under SM-veckan i Sundsvall helgen 2–3 februari blev det ytterligare medaljer till VBK, i form av två brons. Den som överraskade mest var junioren Rasmus Åström som knep bronset i seniorklassen 72 kilo.

– Ja, det var riktigt roligt. Helt respektlöst gick han upp på mattan och krigade. Men, jag blev inte förvånad. Jag vet hans kaliber och trodde i förväg på medalj för Rasmus, säger Kim Frelin.

Även Khalid Kerchiyev fick med sig ett brons hem till Västerås i 77-kilosklassen.

– Starkt gjort av Khalid, han har precis kommit tillbaka efter operation av knät. En skadefri och fulltränad Khalid hade helt klart slagits om guldet i den klassen, avslutar Kim Frelin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING