Elliot Kungsman – nybliven VM-trea i hiphop battle. Foto: Privat

Elliot från Västerås VM-trea: ”Det känns overkligt”

Västerås har fått en VM-medaljör. Elliot Kungsman dansade hem bronset i hiphop battle junior vid helgens världsmästerskap. – Det känns helt overkligt, säger 15-åringen.

Publicerad

Elliot Kungsman kommer från en riktig dansfamilj. Storasyster Olivia blev Europamästarinna i disco i somras.

Han blev själv dubbel svensk mästare på hemmaplan i maj och även dubbel nordisk mästare tidigare i år – och nu alltså världstrea individuellt i grenen hiphop battle.

Elliot Kungsman upplever utan tvekan sitt bästa år som dansare.

Här berättar han, via Linda Hemrell på Dansverkstan, mer om VM-framgången i Polen den gångna helgen:

”Vi var 90 stycken deltagare som tävlade i junior battle. Att sedan vinna VM-brons känns helt overkligt. Jag är supernöjd med min prestation och mitt resultat”, säger han.

En stor del av hans liv upptas av dans.

”Jag tränar ungefär tolv timmar i veckan på Dansverkstan och tränar även hemma. Det känns som att all träning äntligen lönat sig. Inför tävlingen förberedde jag mig genom att äta mycket, sova mycket och ha kul. Det ger mig en positiv energi, vilket är viktigt för mig om jag vill prestera bra”, säger Elliot Kungsman.

Västerås Dansverkstans ägare Linda Hemrell är stolt och glad över framgången:

– Just hiphop battle är den svåraste grenen. Det är som att tävla i flera olika hiphopstilar. Det gäller att ha koll på sin hiphophistoria och vara den ultimata hiphop-dansaren.

Elliot Kungsman med sina två SM-pokaler efter segrar i hiphop och battle vid historiens största SM-tävling, som hölls hemma i Västerås i maj i år. Foto: Dansverkstan
Powered by Labrador CMS