Martin Landström har precis gjort VSK:s 3–2 mål i den första kvartsfinalen mot Vänersborg. Foto: STEFAN LINDGREN

Effektivt VSK Bandy vann första kvartsfinalen

VSK Bandy vann med 7–3 den första SM-kvartsfinalen mot IFK Vänersborg i ABB Arena. Efter en avvaktande start spelade grönvitt upp sig och vann helt rättvist.

Publicerad

Under tisdagskvällen inledde VSK Bandy slutspelet då IFK Vänersborg gästade ABB Arena i den första kvartsfinalen lagen emellan. Inledningen var avvaktande från VSK:s sida och gästerna tilläts att ta ledningen med både 0–1 och 1–2 innan grönvitt fick fart på anfallsspelet. Med fyra raka mål gick VSK upp i en 5–2 ledningen i den 40:e matchminuten. Vänersborg hann sedan med att reducera till 5–3 innan halvleken var över.

I andra halvlek bevakade VSK ledningen på ett säkert sätt. Den stora offensiven uteblev och de chanser som grönvitt skapade var på hörnor. Men i den 82:a minuten punkterade Simon Jansson matchen efter att han dribblat bort hela Vänersborgsförsvaret och tryckt in 6–3 bakom Kimmo Kyllönen i bortakassen.
Simon Jansson skulle även hinna med att sätta ytterligare ett mål då han gjorde 7–3 med ett kliniskt avslut. VSK-stjärnan växlade upp i andra halvleken och var grönvitts klart bästa spelare i matchen.
Segern innebär nu att VSK har fått en drömöppning på kvartsfinalserien mot Vänersborg då de vann den första av fem kvartsfinaler. Den andra kvartsfinalen spelas nu på torsdag nere i Vänersborg.

Simon Jansson attackerar i offensiven. Foto: STEFAN LINDGREN
Stefan Edberg trycker in 4–2 på hörna. Foto: STEFAN LINDGREN
VSK:s tränare Michael Carlsson. Foto: STEFAN LINDGREN