Västrås boxningsvärldsmästare Elin Cederroos, här med sin man Jonas, hyllades av Västerås stad under den pågående Ungdomsidrottsgalan. Foto: Melvin Gustafsson

Dubbla världsmästaren hyllades av västeråsarna

Nu har Västerås egen champ även fått ta emot västeråsarnas hyllningar. Under måndagskvällens Ungdomsidrottsgala passade Västerås stad på att uppmärksamma den dubbla boxningsvärldsmästaren. Elin Cederroos fick ta emot galabesökarnas jubel i Bombardier Arena. – Jag är stolt och siktar på att vinna flera bälten, hälsade hon från scenen.

Publicerad

Västerås stad genom idrottschefen Stefan Brandberg och Vicki Skure Eriksson, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande, delade ut blommor till den dubbla världsmästaren. Elin Cederroos är på plats på den pågående Ungdomsidrottsgalan tillsammans med sin man Jonas Cederroos.

Det var natten till den 11 januari i Atlantic City, USA, som Elin Cederroos skrev svensk boxningshistoria.

I och med segern med minsta möjliga marginal mot hemmafavoriten Alicia Napoleon Espinosa är västeråsaren nu innehavare av såväl IBF- som WBA-bältet – och den första svenska boxare som är ägare till två av de största bältena i den breda boxningsvärlden samtidigt.

Allt på mindre än tre år sedan proffsdebuten i april 2017.

– Det har verkligen gått otroligt fort. I vanliga fall försvarar man sin titel först innan man tar en till. Men det är ju hit vi hela tiden har siktat och satsat på så även om det känns overkligt har detta varit målet med satsningen, sa Elin till Västerås Tidning efter segern.

Det färska WBA-bältet är dock fortfarande kvar i USA efter titelmatchen.

Men till besökarna på kvällens gala försäkrade 35-åringen att hon är på jakt efter ännu fler tunga titlar att hänga runt midjan.

– Jag är stolt och siktar på att vinna flera bälten, hälsade hon från scenen.

Dubbla bälten. Västeråsboxaren Elin Cederroos med sina två världsmästarbälten efter segern i titelfajten mot hemmafavoriten Alicia Napoleon Espinosa på en gala i Atlantic City 10 januari. Foto: Stephanie Trapp/Showtime
Powered by Labrador CMS