Gustaf Dahlman och Lukas Steiner lyckades simma hem medaljer under SM-veckan i Landskrona. Foto: VSS

Dubbla SM-medaljer för VSS-simmarna

Västerås Simsällskap tog hem dubbla medaljer på SM i Skåne förra veckan. Denna gång var det grabbarna som gjorde det – Gustaf Dahlman och Lukas Steiner. Dessutom: finalsimning på junior-EM i Helsingfors för Hannah Brunzell.

Publicerad

VSS-simmarna var utspridda på flera stora mästerskap förra veckan.

I Landskrona under SM-veckan blev det ett SM-silver för landslagssimmaren Gustaf Dahlman. Dahlman befäste därmed sin ställning som en av Sveriges snabbaste på 200 frisim. Hans sänkte sin försökstid med över tre sekunder och simmade in som SM-silvermedaljör i finalen på fina tiden 1.50,12.Det bådar gott för Dahlman inför kommande landslagsuppdrag på EM i Glasgow 3–9 augusti där han kan få chansen både individuellt och med det svenska lagkappslaget på 4x200 frisim.

Även Lukas Steiner nådde till medalj, det blev ett JSM-silver på 200 fjäril med tiden 2.04,48. I avsaknad av Frida Berggren som inte elittävlar för tillfället, och vassa juniorerna och framtidsnamnen Hannah Brunzell och Edith Jernstedt som var uttagna till EJM i Helsingfors, blev det inte några fler medaljer för VSS denna gång.

I Helsingfors nådde bröstsimspecialisten Hannah Brunzell junior-EM-fnal på 100 bröstsim och blev åtta på fina tiden 1.09,70. På halva distansen 50 bröstsim slog hon även sitt klubbrekord med tiden 32,33. Även fjärilsimspecialisten Edith Jernstedt tävlade för juniorlandslaget, och nådde semifinal på 200 fjärilsim där hon slog klubbrekord med utmärkta tiden 2.16,41.

Tjejerna deltog även på fler sträckor och i lagkappslag också, vilket gav dem goda erfarenheter inför kommande mästerskapssammanhang.

VSS beachvattenpololag kom femma av elva lag i herrklassen på SM efter att ha besegrat Karlstad med övertygande 11–4 i matchen om femteoplatsen.I laget ingick bakre raden från vänster Filip Österlund, Mathias Isaksson, Peter Ahlinder (lagledare) och Jakob Lithammer. Främre raden från vänster Viggo Hallencreutz, Tom Hedlund, Linus Sundin och David Ahlinder. ”Jag är mycket nöjd över hur laget spelat, och vi har redan nu fokus på att samma lag ska uppnå ett än bättre resultat i Malmö 2019”, sammanfattade lagledaren Peter Ahlinder. Foto: VSS
Powered by Labrador CMS