Olle Wiberg lämnar uppdraget som huvudansvarig för VSK – den grönvita legendaren Stefan ”Lillis” Jonsson tar nu över damlaget. Foto: Privat/Västerås Tidning

Dubbla guldtränaren lämnar – VSK-legendaren tar över

Nyligen blev det klart att dubbla guldtränaren Olle Wiberg lämnar uppdraget som huvudtränare för VSK Bandys damlag. Nu är hans ersättare klar – VSK-legendaren Stefan ”Lillis” Jonsson. – Det ska bli jäkligt spännande att få träna ett damlag, säger han.

Publicerad

Efter fyra framgångsrika säsonger – som gett bland annat två SM-guld, ett cupguld och ett World cup-guld – stod det i helgen klart att Olle Wiberg lämnar sitt tränaruppdrag i VSK.

Ersättaren är inte direkt något okänt namn inom VSK och bandyfamiljen.

Med sex SM-guld, fyra VM-guld och invald i svensk bandys Hall of Fame är den förre storspelaren och VSK-ikonen Stefan ”Lillis” Jonsson en av de största som gjort det mesta.

Förutom att träna ett damlag.

– Jag har varit i ungdomsbandyn i rätt många år och det känns kul att göra något annat. Det ska bli jäkligt spännande att få träna ett damlag, det har jag aldrig gjort tidigare, säger han till klubbens hemsida.

”Lillis” har tidigare tränat VSK Bandys herrlag, P19 och under de senaste åren P17.

Men i och med att ”Lillis” jobbar för VSK Bandy och Schysst Framtid, vilket han kommer fortsätta med, känner han till de flesta spelarna i damlaget.

– Det känns jättehärligt på det sättet och det är en stor fördel. Jag har också följt damverksamheten på nära håll hela tiden och ser det arbete som gjorts där. Olle har gjort ett jättejobb under de här åren som huvudtränare och i stort sett spelat varenda final som gått att spela.

”Lillis” vill fortsätta utveckla det spelet som byggts upp under de senaste åren.

– Jag har lite tankar och idéer där jag vill fortsätta utveckla spelet. VSK vill spela en offensiv och attraktiv bandy med många spelare inblandade. Någonstans handlar det först om att jaga ikapp Villa Lidköping och AIK, de är lite före just nu, säger han till vskbandy.se.

Powered by Labrador CMS