Till Portugal. EM-resenärerna Alicia Brännback och Daniel Chan från KSA Västerås. Foto: KSA Västerås

Dubbelt Västerås på taekwondo-EM

Nu samlas Europas taekwondoelit i Lissabon för att göra upp om medaljerna i den tekniska grenen poomsae. På plats för att representera Västerås och Sverige finns två från KSA Västerås – Alicia Brännback och klubbkamraten Daniel Chan.

Publicerad

Det är första gången Västerås har representation av två deltagare på EM och det är ett kvitto på att föreningens satsning på den tekniska grenen poomsae ger resultat, skriver klubben till Västerås Tidning.

För veteranen Alicia Brännback – silvertjejen från mästerskapet i Turkiet 2019 – blir tävlingen hennes sjätte start på ett stort mästerskap med sina tre EM och två VM i bagaget.

För Daniel Chan däremot är debut i mästerskapssammanhang.

Utöver vanliga träningen i klubben och de landslagssamlingarna som har genomförts så har KSA-duon tillsammans haft ett program fram till avresan till Portugal för att ha de bästa förutsättningarna för fina resultat.

Då båda västeråsarna tävlar både i individuella och parklassen så finns det hela fyra chanser till framgång. Alicia tävlar i par med Vincent Saigne och Daniel tävlar med Elin Fors, båda hemmahörande i Stockholm.

På frågan vilka förväntningar de har inför europamästerskapet konstaterar de:

”Givetvis drömmer vi alltid om medalj, men då några av världens absolut bästa utövare finns på plats så tar vi ett mönster i taget. Nytt för årets mästerskap är att man ska tillämpa den globala rankingen som finns så om den efterlevs så kan jag (Alicia) i alla fall slippa Europaettan i första omgången då jag själv är rankad topp 10. Men efter helgen så vet vi mer.

Taekwondo-säsongen är inte riktigt över ännu och efter EM återstår årets SM som går av stapeln i Stockholm i december. För Alicia Brännback är siktet där inställt på att ta sitt sjunde raka SM-guld och för Daniel Chan är målet att ta sina första SM-tecken i elitklassen.

Tuffa mål även här då det finns gott om tävlande i klubben och u Sverige som gärna gör samma sak. Oavsett hur säsongen slutar så är det snart dags igen då Nordiska Mästerskapen går i slutet av Januari i Borlänge och ett VM i Taekwondons hemland (Syd Korea) i April. Om vi får se Västeråsare även på plats där återstår att se.

Powered by Labrador CMS