VIK–tränaren Thomas Paananen var nöjd med mycket i segermatchen mot Almtuna. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

"Det krävs för att överleva i Hockeyallsvenskan"

VIK har spelat säsongens första träningsmatch inför comebacken i Hockeyallsvenskan. Det blev seger – och ett spel som lovade gott. – Det var länge sedan det var en premiär som vi spelat så vårdat och strukturerat, säger VIK-tränaren Thomas Paananen till Västerås Tidning.

Publicerad

VIK:s förberedelser inför Hockeyallsvenskan pågår för fullt. Under onsdagskvällen spelade gulsvart sin första träningsmatch för säsongen där Almtuna besegrades med 2–1 efter straffar. Trots att matchen var målsnål imponerade VIK med en spelmässigt fin insats.

VIK-tränaren Thomas Paananen var märkbart nöjd efter tillställningen.

Och det ska han vara. Det spel som laget visade upp i första perioden var oväntat bra och inget som man brukar kunna räkna med i en säsongspremiär. Oftast brukar det vara mer fart utan hjärna men det man visade upp var högt tempo med bra kontroll.

– Det handlar om att spelarna som vi tagit in har höjt det här laget, plus att de vi har sedan förra året har blivit ännu bättre. Vi har haft ett bra tugg under träningarna och drivit varandra, säger Paananen och fortsätter.

– Det vi gjorde rätt förra året har vi byggt vidare på, plus att vi fått hit spelare som har spetsegenskaper som kan lyfta det här laget. Det krävs för att vi ska överleva i Hockeyallsvenskan. Men just den här hungern och tävlingsinstinkten och viljan att bli bättre är markant idag och det tror jag alla tyckte var roligt att se.

Vi fick se fyra jämna formationer där ingen föll ur ramen, är det något som du hoppas kunna bygga vidare på?

– Absolut, så är det. Det är klart man inte bara sätter ihop några spelare. Men även om det fungerar nu kommer vi att ändra lite och vi har försäsongen på oss. Sedan blir det skapt läge med match varannan dag i åtta månader och då gäller det att ha några ess i rockärmen.

Men känslan är att du har hittat skapligt rätt direkt, vad säger du om kemin i femmorna?

– Det är för att vi har ett jämt lag och vårt spelsystem bygger på att man ska kunna spela med vem som helst. Sedan blir det att man får kemi någonstans här och där. Att vi har fyra kedjor är det som är nyckeln till alltihop, vi orkar att mala på våra motståndare och det är precis det vi visade mot Almtuna.

Första perioden var lysande sedan jämnade spelet ut sig. Hur summerar du insatsen?

– Det var sämre i andra rent offensivt. Det vi fokuserade på var spelet utan puck och att vi skulle komma rätt i vår press. Jag är ganska nöjd med andra perioden men offensivt finns det saker som vi behöver få tydligare linjer i. Jag är mest nöjd med hur vi hanterar och suger i oss av informationen som vi har börjat med, avslutar Thomas Paananen.

Powered by Labrador CMS