Västeråsboxaren Elin Cederroos förlorade sina två världsmästarbälten i supermellanvikt efter förlusten i natt i New York. Foto: Kar-Henrik Grön

Cederroos föll på poäng i stormatchen i natt

Hon hade chans att bli störst genom tiderna. Men BK Rapid-boxren Elin Cederroos föll på poäng i nattens tuffa och blodiga VM-match mot hemmaboxaren Franchón Crews-Dezurn i klassiska Madison Square Garden. – Hon var den bättre boxaren ikväll, sa västeråsaren till SVT Sport efter matchen.

Publicerad

Fyra världsmästarbälten låg i potten i titelmatchen i supermellanvikt (76,2 kilo) mellan Cederroos och amerikanskan Crews-Dezurn när gonggongen ljöd i ”The Garden” på Manhattan i natt svensk tid.

Västeråsaren kom till matchen med sina två världsmästarbälten i IBF och WBA – Crews-Dezurn med de andra två tyngsta bältena i boxningsvärlden, WBC och WBO.

Senast Cederroos gick en match var för nästan 2,5 år sedan då hon erövrade sitt andra VM-bälte efter poängseger mot amerikanskan Alicia Napoleon-Espinosa i januari 2020.

Nu hade 37-åriga Cederroos chansen att skriva svensk idrottshistoria och bli den första svenska boxaren att inneha de fyra största världsmästarbältena samtidigt.

Men så blev det inte.

Efter den actionfyllda och blodiga titelmatchen – där Cederroos bröt näsan i den tredje och blödde kraftigt – var domarna eniga efteråt.

Med siffrorna 99-91, 99-91, 97-93 stod Crews-Dezurn som klar segrare.

Det var samtidigt BK Rapid-boxarens första förlust i proffsringen efter åtta raka segrar.

– Jag ville visa så mycket mer men fick inte till min boxning riktigt. Det blev mycket kriga i stället och det var inte dit vi skulle. Det var synd. Jag är jättebesviken såklart, men hon var den bättre boxaren i kväll. sa Cederroos till SVT Sport efter matchen.

Hon hyllade atmosfären i anrika Madison Square Garden.

– Jättehärligt med alla människor här och den här omgivningen. Det är verkligen boxningens Mecka. Jag försökte njuta, sa Cederroos till SVT Sport och lade till:

– Jag kommer att vara redo igen.

Powered by Labrador CMS