Här utropas BK Rapids Elin Cederroos till världsmästare och sträcker händerna mot skyn med IBF-bältet runt midjan. Foto: 12 Rounds TV / Youtube

Cederroos efter VM-segern: ”Känns overkligt”

Västeråsaren Elin Cederroos blev inatt världsmästare i boxning. – Det känns overkligt, men så häftigt, säger hon till Västerås Tidning.

Publicerad

Det blev en lång och omtumlande natt, den nyblivna världsmästaren hade av förklarliga skäl inte helt lätt att somna.

– Nej, det var många tankar som snurrade runt, säger Elin Cederroos till Västerås Tidning på lördagsmorgonen.

Men du vaknar upp som världsmästare, hur är känslan?

– Det känns … overkligt. Men så häftigt. Bältet var tungt! säger Elin med ett skratt.

Hon besegrade den belgiska och mer erfarna hemmaboxaren Femke Hermans, 29, på poäng i en världsmästarmatch om det ansedda IBF-bältet utanför Bryssel efter att ha fått två av tre domarröster med sig och en oavgjord.

– De fyra första ronderna var jämna innan jag hade ”klurat ut” henne och kände att jag fått kontrollen. Sedan från rond 5 kände jag att jag hade bra koll, säger Cederroos.

I slutet blev det lite av en sluggerfest där två trötta boxare gav allt för att försökte avgöra matchen.

– Jag var trött efteråt, helt klart. Man blir så tömd. Det jag tar med mig från den här matchen är att fördela och spara mer på krafterna under matchen. Nu tog allt mycket på energin eftersom jag var lite spänd och så.

Men det var tydligt att BK Rapid-hoppet var kvällens starkaste boxare. Och så fort gonggongen ljöd sträckte Västeråsboxaren upp sina händer i skyn – med känslan att hon segrat.

Hur säker kände du dig på seger efter matchen?

– Jag kände att jag hade övertygat, det gjorde jag. Men blir det ingen knock utan poäng som ska avgöra så kan det alltid gå precis hur som helst. Framför allt när det är på bortaplan.

Men en kort stund senare fick hon, nu med domarens hjälp, åter lyfta näven i luften när speakern utropade henne som världsmästare – hon hade vunnit på poäng hos två av domarna (och en oavgjord) och ett glädjetjutande kramkalas tog fart i ringen.

På plats fanns, förutom det stora följet från hemmaklubben BK Rapid, även mannen Jonas och systern.

– Det kändes jättebra att ha dom här.

De blir kvar även idag – och nu ska Elin Cederroos bara passa på att njuta av nattens triumf.

– Vi ska åka in till Bryssel och äta choklad och våfflor och allt vad man nu äter här i Belgien, säger Elin Cederroos med ett leende.

Som nybliven världsmästare kan man unna sig en hel del.

IBF:s världsmästarbälte i supermellanvikt – nu sitter det runt midjan på Västeråsboxaren Elin Cederroos efter nattens klara seger. Foto: Rapid Promotions
Segerpussen. Mannen Jonas Cederroos var på plats och bevittnade VM-triumfen. Foto: Rapid Promotions
Lycklig och slutkörd tackade Elin Cederroos tittarna efter nattens klara poängseger. Foto: Rapid Promotions
Elin Cederroos gick tio ronder mot hemmahoppet Femke Hermans på proffsgalan utanför Bryssel. Foto: 12 Rounds TV / Youtube
Entouraget. Det var ett stort följe från BK Rapid och Rapid Promotions som Elin Cederroos hade med sig till titelmatchen utanför Bryssel. Här en bild från invägningen dagen före fajten. Foto: Rapid Promotions
Powered by Labrador CMS