Mälarcupenbesökarna kommer att bjudas på många finurliga grepp under den kommande helgen. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Brottningsfesten Mälarcupen gör comeback i helgen

Nu till helgen, 5–7 november, arrangerar Västerås Brottarklubb en av världens största brottartävlingar igen. Mälarcupen lockar närmare 600 brottare – över 1 000 matcher kommer att brottas. – Äntligen, ja, det känns så. På grund av pandemin har vi pausat Mälarcupen i två år. Men nu är vi redo igen, säger tävlingsledaren Christer Persson.

Publicerad

Intresset för Mälarcupen är som vanligt stort. Kanske större än någonsin.

– Det är ett otroligt sug att få komma upp och mäta sina krafter på mattan igen. Vi har av förklarliga skäl inte lika många deltagarländer i år. Men intresset för Mälarcupen är stort och flera utländska klubbar har beklagat sig för att det inte kan komma på grund av läget i världen, berättar Christer Persson i ett pressmeddelande från VBK.

Mälarcupen har genom åren satt Västerås på brottarkartan världen över.

– Det är vi stolta över. Och den här helgen betyder mycket. Inte bara för brottningen, hela Västerås och framför allt näringslivet känner av det.

Årets startfält består av närmare 600 brottare. Tävlingen riktar sig till deltagare som är från elva år upp till seniorer i både dam- och herrklasser.

Mälarcupen avgörs i Västerås Arena. Det kommer att brottas cirka 1 100 matcher på sju mattor i A- och C-hallen.

Arrangörsklubben Västerås Brottarklubb ställer upp med ett mycket starkt startfält.

– Vi har intressanta namn i de flesta kategorier och klasser. Det ser bra ut för vår del.

Under lördagen pågår brottningen mellan 9.00 på morgonen fram till 18.00 på kvällen och under söndagen 9.00–14.00 och så är det fri entré.

– Nu hoppas vi att västeråsaren tar tillfället i akt och besöker Mälarcupen och upplever världens tuffaste sport. Vill se blomkålsöron på nära håll är det Västerås Arena som gäller i helgen, avslutar Christer Persson.

Bara två veckor efter Mälarcupen avgörs SM i Västerås. Anledningen? VBK firar 100 år just i år.

– Ja, det är mycket nu, skrattar Christer Persson. Men det är bara kul. Vi gör allt för att det ska bli fantastiska arrangemang, både Mälarcupen och SM. Vi avslutar SM med vår 100-årsfest. Då ska vi bara njuta och ha trevligt.

Powered by Labrador CMS