Brian Span blev matchvinnare mot BK Forward Foto: STEFAN LINDGREN/ARKIV

Brian Span klev fram som matchvinnare för VSK

VSK Fotboll befäster serieledningen efter kvällens 2–1 vinst över BK Forward på Solid Park Arena. Stor matchvinnare i hemmalaget blev Brian Span som nickade in segermålet i den andra halvleken.

VSK fick allt annat än en bra start i toppmötet mot BK Forward. Gästerna tog ledningen redan i den fjärde spelminuten. VSK jobbade på för att skapa lägen för en kvittering och i den 39:e minuten sätter Karwan Safari kvitteringen efter en framspelning av Simon Johansson.

I andra halvlek tog VSK över spelet totalt och förlade spelet på Forwards planhalva. Men det skulle dröja fram till den 73:e minuten innan VSK skulle ta ledningen i matchen. Efter en dålig rensning av Forward kunde Brian Span påpassligt nicka in 2–1 till grönvitt. Bara minuten senare fick VSK chansen att punktera matchen efter att Douglas Karlberg dragits ner vilket resulterade i straff, en straff som Karwan Safari dock missade.

VSK höll ledningen matchen ut och hade flera bud på mål men matchen slutade med en 2–1 seger för VSK. I och med seger befäster VSK serieledningen i norrettan.

MATCHFAKTA

VSK Fotboll – BK Forward 2–1 (1–1, 1–0)Målskyttar VSK: Karwan Safari, Brian Span