VSK-försvararen Robin Blommé gjorde mål i sin sista match i karriären. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Blommés härliga avsked när VSK avslutade med seger

VSK Fotboll avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt genom att vinna med 4–1 över Arameisk-Syrianska hemma på Solid Park Arena. Matchen var även Robin Blommés sista match i karriären, en match där han verkligen blev hyllad för alla år i VSK-tröjan. – Det var fantastiskt, det var välregisserat måste jag säga, säger Robin Blommé till Västerås Tidning.

VSK Fotboll blev klara för Superettan under förra helgen. Idag avslutade grönvitt säsongen med en seger i sista omgången i Fotbollsettan. Matchen blev även Robin Blommés avskedsmatch då han har valt att lägga skorna på hyllan efter årets säsong. Blommé fick det perfekta avslutet på en fin fotbollskarriär.

– Det var fantastiskt på alla sätt och vis. Säsongen i sig och avslutningen de senaste veckorna och sedan idag, det är mycket känslor som skall sorteras. Det var otroligt speciellt idag, det är både glädje och vemod på samma gång.

Du fick inleda målskyttet i din sista match i karriären, du såg smått chockad ut efter målet, berätta vad du kände?

– Jag var så glad över att få göra mål i förra matchen, och sedan få göra ett idag också. Det är fantastiskt kul att få springa ut till fansen en sista gång. Det var jättekul att vi vann matchen och tog oss samman och fixade ytterligare en seger och avslutade på ett positivt sätt.

Efter matchen stannade du kvar på planen framför fansen, vad var det för känslor som gick genom kroppen där?

– Man ville försöka stanna upp och njuta lite, det var sista gången och de är värda mycket uppskattning också. Det var en självklarhet att dröja sig kvar och applådera dem för alla år som de gett både mig och laget. De senaste dagarna har jag fått väldigt många fina meddelanden och många fina ord som jag uppskattar jättemycket, jag skulle vilja tacka var och en. Det var självklart att tacka dem extra och de hade gjort en fin flagga och jag känner mig otroligt hedrad och uppskattad och det är svårt att ta in.

Vilken är den största höjdpunkt i VSK-tröjan?

– Det är två säsonger om man får säga så, det är ingen speciell match. När man kommer att titta tillbaka är den här dagen och den senaste veckan och den här matchen kommer jag att ranka det högt. Men säsongerna 2010 och 2018 kommer att vara väldigt speciella. Säsongerna slutade på samma vis men dem var väldigt olika. 2010 var vi underdogs och absolut inte favoriter och överraskade alla. I år har vi spelat med en otrolig press och stora krav på oss och vi har fixat det. Jag är otroligt stolt över allihopa och hela klubben, speciellt alla spelare och tränare och vi har fixat det här. Vi fixade det med två omgångar kvar och vi levde verkligen med det här och vi nådde vårt mål, avslutar Robin Blommé.

Matchfakta, Fotbollsettan

VSK Fotboll – Arameisk-Syrianska 4–1 (1–0)

Målskyttar VSK Fotboll: Douglas Karlberg 2, Robin Blommé, Simon Johansson

Powered by Labrador CMS