Björksta USKF:s ordförande Agnes Svedberg tog emot diplomet för utmärkelsen årets skytteförening i helgen. Foto: Filip Andersson

Björksta är årets skytteförening i Sverige

Björksta Ungdomsskytteförening är årets förening i skytte-Sverige. – Självklart är vi väldigt stolta, säger ordföranden Agnes Svedberg.

Publicerad

Vi jobbar hela tiden med att utveckla och förbättra vår verksamhet, så det är kul att det uppmärksammas

Det var vid skytteforum i helgen som Svenska Skyttesportförbundet delade ut priser, bland annat till årets förening.

En utmärkelse som lilla Björksta USKF utanför Västerås fick mottaga.

”Självklart är vi väldigt stolta. Vi jobbar hela tiden med att utveckla och förbättra vår verksamhet, så det är kul att det uppmärksammas. Alla i föreningen bidrar på sitt sätt vilket ger olika perspektiv på de frågor som lyfts, vilket jag tror är en viktig del av föreningens framgång”, skriver ordföranden Agnes Svedberg i en kommentar till Västerås Tidning.

Motiveringen lyder:
”Björksta är en liten förening som ändå jobbar som en modern idrottsförening, inte minst genom att se möjligheterna i att jobba i linje med Strategi 2025 i detta fall ny syn på tävling och träning.

Under året har föreningen satsat på att bredda verksamheten bland annat genom att köpa in utrustning för elektronskytte. Genom kontakter med lokala medier och synskadades riksförbund har föreningen aktivt sökt nya medlemsgrupper. Även seende skyttar har fått prova utrustningen för ökad förståelse”.

Powered by Labrador CMS