Jonas Hellgren var besviken över sina brända målchanser mot Assyriska. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Assyriska satte stopp på VSK:s segersvit

Assyriska satte stopp på VSK:s segersvit efter att man gjorde matchens enda mål i den 90:e minuten på Solid Park Arena. VSK saknade på inget sätt chanser men hade inte den där sista skärpan i dagens match.

Publicerad

VSK inledde matchen med stort självförtroende och förde spelet i inledningen. När chanserna väl dök upp saknades den där sista skärpan. VSK skapade så pass många chanser i första halvlek att man hade kunnat leda med något mål. I andra halvlek skapade VSK mindre offensivt samtidigt som Assyriska växte mer och mer. I den 90:e minuten kunde gästerna sätta 0–1 som även blev slutresultatet. Jonas Hellgren var en av spelarna som hade fina målchanser i första halvlek och han sammanfattar matchen så här.

– Vi skapar chanser och jag har två stycken som ska vara mål i första halvlek och flera andra också, men vi gjorde inte mål på dem och sedan blev vi straffade i slutet. Det kändes som att de hade ett skott och ett mål och så är fotbollen ibland och det är bara att gå vidare, säger Jonas Hellgren till Västerås Tidning.

Hur ser du på dina chanser som du hade i första halvleken?

– Det ska vara mål där varje gång, men det är tyvärr sånt som händer ibland.

Vad var det som saknades i spelet idag?

– Vi blev lite för långa och vi försökte hitta bakom direkt istället för att spela igenom deras linje. Vi skapade ändå tillräckligt med chanser, men det var väl skärpan att göra målen.

Det här var säsongens första förlust, hur tungt är det att åka på den första förlusten?

– Det är absolut surt att torska, speciellt hemma också där vi är väldigt bra. Förluster kommer att komma och det är sånt som händer. Det gäller hur vi tacklar det och hur vi går vidare, det är en lång serie och varje match är viktig, avslutar Jonas Hellgren.

MATCHFAKTA

NORRETTAN
 

Västerås SK-Assyriska FF 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (90) Kevin Krans

Publik: 2239

Powered by Labrador CMS