Lukas Zetterberg (i mitten) gav VIK ledning i söndagens match mot Modo. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Andra perioden sabbade dagen för VIK

VIK ledde med 0–2 mot Modo på bortaplan, sedan tappade man allt under några minuter i den andra perioden. Topplaget Modo kunde tillslut ta hem segern i Fjällräven Arena då man vann över VIK med 4–3

Publicerad

Med två raka segrar i ryggen fick en bra start på dagens bortamatch mot hemmastarka Modo. Lukas Zetterberg gav VIK ledningen med 0–1 assisterad av Kalle Östman och Jonas Liwing.

I början av andra perioden utökade VIK ledningen till 0–2 efter att backen Acke Ringström prickat in målet, det var för övrigt hans första mål i VIK-tröjan. Sedan var det slut på det roliga för VIK:s del, på dryga fyra minuter vänder Modo på steken och gick upp i en 3–2 ledning. VIK hade sedan en stark sekvens i perioden där man var ytterst nära att kvittera. Men istället utökade Modo ledningen till 4–2 efter att Henrik Björklund gjort sitt andra mål i matchen.

Tredje perioden bjöd på ett jämt spel där bägge lagen hade en del halvchanser innan VIK lyckades reducera till 4–3. Isac Skedung lyckades sno åt sig pucken och serverade Anthon Eriksson ett läge han inte kunde missa. Efter målet trummade VIK på för att få till en kvittering. Avslutningen blev rafflande då Modo fick några heta chanser när VIK satsade allt framåt. Men 1,5 minut kvar av matchen plockade VIK ut målvakten Samuel Ersson och satsade på spel sex mot fem. VIK lyckades inte få till en kvittering utan Modo kunde reda ut gulsvarts anstormning. I och med segern klev även Modo upp som ny serieledare i Hockeyallsvenskan.

Om man sammanfattar VIK:s matcher den här veckan får man ändå säga att det varit en bra vecka för gulsvart. Segrar mot Västervik och Almtuna innan dagens förlust mot topplaget Modo.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

Modo – VIK 4–3 (0–1, 4–1, 0–1)

Första perioden: 0-1 (14.24) Lukas Zetterberg (Kalle Östman, Jonas Liwing)

Andra perioden: 0-2 (22.04) Acke Ringström (Alexander Lindelöf, William Wikman), 1-2 (24.18) Jonathan Johnson (Patrik Karlkvist, Tobias Enström), 2-2 (26.59) Daniel Sylwander (Magnus Häggström, Henrik Björklund), 3-2 (28.28) Henrik Björklund (Tommy Enström), 4-2 (37.52) Henrik Björklund (Daniel Sylwander, Oscar Hedman)

Tredje perioden: 4–3 (12.55) Anthon Eriksson (Isac Skedung)