Alicia Brännback – EM-klar. Foto: Mille Bergh

Alicia Brännback säkrade EM-biljett

Första internationella tävlingen för säsongen – då säkrade Västerås taekwondostjärna en EM-biljett direkt. – Det känns otroligt skönt att få ett så starkt formbesked så tidigt på säsongen, säger Alicia Brännback.

Publicerad

Säsongens första internationella taekwondotävling genomfördes med Stockholm som värdstad och på plats fanns Alicia Brännback från Västerås med sina klubbkamrater från KSA.

Det var första upplagan av den nyinstiftade European Cup som arrangerades och tävlingen hade en unik detalj som fick stora delar av Europas absoluta elit att närvara – medalj säkrade en direktkvalificering till nästa års EM.

Just det faktumet ökade trycket på både mattor och läktare.

Totalt 36 av Europas mest meriterade damer i seniorklassen var på plats – inklusive den regerande världsmästaren från Danmark Eva Sandersen.

Västeråshoppet lottades inte i samma grupp som Sandersen men vägen till final blev ändå mycket tuff då Alicia Brännback på sin väg betvingade utövare från såväl England, Norge, Belgien som Frankrike.

Hon tog sig med god segermarginal i matcherna fram till finalen för att ställa sig öga mot öga med världsmästaren Eva Sandersen. Där blev motståndet för tufft, men Brännback kunde alltså ända säkra ett mycket starkt European Cup-silver och den efterlängtade EM-biljetten.

– Det känns otroligt skönt att få ett så starkt formbesked så tidigt på säsongen och med EM-biljetten klar till nästa år så kan jag nu fokusera fullt ut på min utveckling, säger KSA-stjärnan efter framgången.

Och fortsätter:

– Det ska givetvis bli kul att tävla i svenska Elitserien och försöka ta mitt åttonde SM-guld men pressen att behöva ranka mig 1:a i Sverige avtar lite nu när jag vet att jag är klar för EM.

Hon hade sällskap på tävlingsdagen av klubbkamraterna Anna Aukland, Kevin Hy, Daniel och David Chan som med fina resultat mot tufft internationellt motstånd visade att Västeråsklubben tillhör eliten i Europa inom taekwondons tekniska gren Poomsae.

Alicia i aktion under European Cup. Foto: Mille Bergh
Powered by Labrador CMS