Alexander Lindelöf: "Skönt att den gick in och att vi kunde ta två poäng"

VIK fick jobba hårt för att få Karlskrona på fall i kvällens match i Hockeyallsvenskan. Det krävdes förlängning innan gulsvart kunde knipa segern efter att backen Alexander Lindelöf avgjort med sitt 3–2 mål endast 11 sekunder in i förlängningen. – Det var otroligt skönt att ta en extra poäng, säger matchhjälten till Västerås Tidning.

  • Publicerad 22:07, 9 jan 2019

En tuff och jämn match tog tillslut VIK hand om segern. Matchen gick till förlängning och den blev bara 11 sekunder lång då Alexander Lindelöf frälste hemmalaget med att sätta 3–2 elegant framspelad av Mikael Frycklund.

– Jag ser att Frycklund får pucken och jag fyller på, jag ropade på honom och han släppte den fint. Sedan såg jag att bägge deras killar börjar att checka långt och då var det bara att hålla i pucken och försöka att få in den. Det var skönt att den gick in under armen på målvakten, det var en skön känsla.

– Jag hade något läge i första perioden och jag tänkte att jag skulle göra något annorlunda. Det var skönt att den gick in och att vi kunde ta två poäng idag.

Det var en tuff drabbning och Karlskrona var tunga. Vad säger du om er insats, det var inte riktigt det där flytet i spelet?

– Karlskrona är ett bra lag med hög fart och tunga genom mittzonen. Det gick i perioder hur vi spelade, men vi hittade en väg att vinna och det var otroligt skönt att ta en extra poäng.

Vid underläge 0–2 efter drygt halva matchen gjorde Isac Skedung 1–2, efter det hade ni en fin period i matchen och lyckades även kvittera och ni kunde även ha tagit ledningen, berätta lite om den sekvensen i matchen?

– Inför andra perioden pratade vi om att vi skulle hitta tillbaka till vårt spel, få ner puckarna djupt och jobba därifrån. Så fort vi får ner den djupt och åker mycket skridskor får vi fast puckarna. Det var det vi sa och jag tycker att vi gjorde det stundtals bra i hela matchen.

Nu har ni två raka segrar mot Karlskrona som ni brukar ha tufft mot, vad betyder det?

– Det är klart att det var viktigt för självförtroendet och till kommande matcher mot dem att vi har ett litet övertag på dem. Men Karlskrona är ett väldigt bra hockeylag med duktiga spelare, det gäller att man är på tårna när man möter dem för annars förlorar man matcherna, avslutar Alexander Lindelöf.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK – Karlskrona 3–2 (0–1, 2–1, 0–0, 1–0) Efter förlängning

Första perioden: 0–1 (18.48) Axel Sundberg (Kalle Miketinac, Marcus Paulsson).
Andra perioden: 0–2 (03.53) Justin Crandall (Niklas Johansson, Viktor Grahn), 1–2 (09.15) Isac Skedung (Marcus Bergman, William Wikman), 2–2 (13.13) Lukas Zetterberg (Kalle Östman, Jonas Liwing) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: –.

Förlängning: 3–2 (00.11) Alexander Lindelöf (Mikael Frycklund)

Skott: 27–19 (9–8, 10–4, 7–7, 1–0).

Utvisningar: VIK: 2x2. KHK: 3x2.

Publik: 3 168.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING