VIK-backen Alexander Lindelöf avgjorde kvällens match mot Karlskrona när han gjorde 3–2 målet 11 sekunder in i förlängningen. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Alexander Lindelöf: "Skönt att den gick in och att vi kunde ta två poäng"

VIK fick jobba hårt för att få Karlskrona på fall i kvällens match i Hockeyallsvenskan. Det krävdes förlängning innan gulsvart kunde knipa segern efter att backen Alexander Lindelöf avgjort med sitt 3–2 mål endast 11 sekunder in i förlängningen. – Det var otroligt skönt att ta en extra poäng, säger matchhjälten till Västerås Tidning.

Publicerad

En tuff och jämn match tog tillslut VIK hand om segern. Matchen gick till förlängning och den blev bara 11 sekunder lång då Alexander Lindelöf frälste hemmalaget med att sätta 3–2 elegant framspelad av Mikael Frycklund.
– Jag ser att Frycklund får pucken och jag fyller på, jag ropade på honom och han släppte den fint. Sedan såg jag att bägge deras killar börjar att checka långt och då var det bara att hålla i pucken och försöka att få in den. Det var skönt att den gick in under armen på målvakten, det var en skön känsla.

– Jag hade något läge i första perioden och jag tänkte att jag skulle göra något annorlunda. Det var skönt att den gick in och att vi kunde ta två poäng idag.

Det var en tuff drabbning och Karlskrona var tunga. Vad säger du om er insats, det var inte riktigt det där flytet i spelet?

– Karlskrona är ett bra lag med hög fart och tunga genom mittzonen. Det gick i perioder hur vi spelade, men vi hittade en väg att vinna och det var otroligt skönt att ta en extra poäng.

Vid underläge 0–2 efter drygt halva matchen gjorde Isac Skedung 1–2, efter det hade ni en fin period i matchen och lyckades även kvittera och ni kunde även ha tagit ledningen, berätta lite om den sekvensen i matchen?

– Inför andra perioden pratade vi om att vi skulle hitta tillbaka till vårt spel, få ner puckarna djupt och jobba därifrån. Så fort vi får ner den djupt och åker mycket skridskor får vi fast puckarna. Det var det vi sa och jag tycker att vi gjorde det stundtals bra i hela matchen.

Nu har ni två raka segrar mot Karlskrona som ni brukar ha tufft mot, vad betyder det?

– Det är klart att det var viktigt för självförtroendet och till kommande matcher mot dem att vi har ett litet övertag på dem. Men Karlskrona är ett väldigt bra hockeylag med duktiga spelare, det gäller att man är på tårna när man möter dem för annars förlorar man matcherna, avslutar Alexander Lindelöf.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK – Karlskrona 3–2 (0–1, 2–1, 0–0, 1–0) Efter förlängning

Första perioden: 0–1 (18.48) Axel Sundberg (Kalle Miketinac, Marcus Paulsson).
Andra perioden: 0–2 (03.53) Justin Crandall (Niklas Johansson, Viktor Grahn), 1–2 (09.15) Isac Skedung (Marcus Bergman, William Wikman), 2–2 (13.13) Lukas Zetterberg (Kalle Östman, Jonas Liwing) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: –.

Förlängning: 3–2 (00.11) Alexander Lindelöf (Mikael Frycklund)

Skott: 27–19 (9–8, 10–4, 7–7, 1–0).

Utvisningar: VIK: 2x2. KHK: 3x2.

Publik: 3 168.

Powered by Labrador CMS