Roedeers herrlag avslutade med seger hemma på Arosvallen. Foto: Roedeers

Roedeers satte snygg punkt på hemmaplan – nu väntar kval till division 1

Det blev seger för Roeders amerikanska fotbollsherrar i sista hemmamatchen för säsongen när Gefle Red Devils gästade Arosvallen. Det innebär att Västeråslaget nu får kvala till division 1.

Publicerad

Matcherna mot Gefle är av hävd alltid jämna och hårda och det var även denna match.

För att Roedeers skulle ta sig till kvalmatch till division 1 behövdes en seger med minst sju poäng för att klättra förbi Gefle i tabellen och ta andraplatsen i div 2-serien.

Roedeers startade starkast och var först med att sätta poäng på resultattavlan efter en fin passning av quarterbacken Micke Carlsson till Elliot Hammar.

Roedeers försvar var riktigt på hugget och stoppade Red Devils försök och fick snabbt tillbaka bollen. En fin drive av anfallet resulterade till slut i touchdown nummer två för dagen genom en passning från Micke Carlson till Eddie Haddad, extrapoängen satt denna gång och gjordes av Ismahil Mahad för resultatet 13–0.

Efter att gästerna reducerat till 13–7 böljade spelet fram och tillbaka innan Roedeers utökade sin ledning igen – återigen tack vare firma Micke Carlsson/Elliot Hammar.

Strax innan halvtidsvilan gick Roedeers-försvaret bort sig i bakfältet och det utnyttjade Gefle och krympte hemmaledningen till 19–14. Just då alltså dessutom forfarande före Roedeers i serien.

Tredje kvarten blev en jämn batalj där båda lagens försvar höll motståndaren från sitt egna målområde. I den fjärde kvarten hade Roedeers övertaget och Gefles anfall kom ingenstans.

Efter ett Roedeersanfall ner till Gefles femte yardlinje tog tränarna time out för att smida planer på att utnyttja sina kvarvarande två försök.

Det visade sig vara ett lyckat drag sedan åter Micke Carlsson till Elliot Hammar lyckats med en touchdown fram till 25-14 och det höll hela vägen sedan Gefle tvingats att chansa lite mer.

Därmed blir Västeråslaget tvåa i serien och får i kvalmatchen till division 1 nästa lördag möta Carlstad Crusaders utvecklingslag som vann div 2 södra överlägset.

Nu på söndag spelar Roedeers sista seriematchen borta mot Dalecarlia Rebels i Falun, en match där resultatet inte påverkar utgången i serien men är viktig för att förbereda laget inför kommande kvalmatch.

Roedeers poänggörare mot Gefle:

Micke Carlsson 238 passningsyards, 4 touchdowns

Elliot Hammar 126 mottagningsyards, 3 touchdowns

Eddie Haddad 35 passningsyards, 1 touchdown

Ismail Mahad 1 extrapoäng

Försvarets topp-tre:

Elliot Hammar 10 tacklingar och 1 fumble recovery

Marcus Wahlstedt 9,5 tacklingar

Max Nordström 5,5 tacklingar

Powered by Labrador CMS