Foto: MOSTPHOTOS

ST kritiska mot varsel på Migrationsverket

Migrationsverket meddelade igår att de varslar 300 medarbetare i region mitt. Det berör medarbetare inom Uppsala län, Örebro län, Värmlands län, Gävleborgs län, Västmanlands län och Dalarnas län. Inom Migrationsverket förväntas fler varsel framöver. Det är fackförbudet ST starkt kritiska mot.

  • Publicerad 15:51, 31 jan 2017

– Samtidigt som Migrationsverket lägger varsel så har myndigheten rekordlånga handläggningstider. Vi i Fackförbundet ST menar att arbetsgivaren i första hand ska pröva att flytta om personal för att öka effektiviteten och kunna ge människor snabbare besked, säger Sanna Norblad, ordförande för ST inom Migrationsverket.

Det är inte oväntat att Migrationsverket lägger varsel eftersom regeringen har gett myndigheten mindre pengar och gett ett uppdrag om att öka effektiviteten. Samtidigt har medarbetarna en mycket hög arbetsbelastning.  

Personalen oroliga

– Det är stor oro bland personalen på Migrationsverket. Igår fick en region besked men fortfarande saknas besked för fem regioner. Våra medlemmar förtjänar ett bättre bemötande från arbetsgivaren och alla anställda bör få besked om deras arbetsplats är berörd, kommenterar Sanna Norblad.

Samtidigt som arbetsgivaren varslar om personalneddragningar så pågår nyanställningar på andra håll i myndigheten. Fackförbundet ST påtalade för arbetsgivaren redan innan jul att anställningsstopp ska ske i en neddragningssituation. De tjänster som utlyses bör prövas mot den kompetens som redan finns på arbetsplatsen.

– Ännu har Migrationsverket inte infört något anställningsstopp och det är vi inom ST kritiska till, avslutar Sanna Norblad.    

Från Fackförbundedet STs sida har vi vid flera tillfällen bett om klargörande om hur många som berörs, hur det ska gå till och när det ska ske. Arbetsgivaren har inte förrän igår gett något besked.  Vi i Fackförbundet ST vill att ledningen presenterar en konkret plan för hur de ser på neddragningarna och hur de planerar att genomföra dem. Vi menar att tidigt omställning är en viktig pusselbit i detta arbete och förutsätter att arbetsgivaren börjar jobba med detta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING