Världen brinner släpper EP:n Livet På Recept den 8 maj. Foto: Badi Khwies

Västeråsbandet Världen Brinner på uppgång

Västeråsbandet Världen brinner albumdebuterade med "Slöseri av tid" förra året. Nu följs debuten upp av EP:n "Livet på recept" - med låtar med texter som berör psykisk ohälsa.

  • Publicerad 11:57, 7 maj 2019

Punk-rockbandet Världen brinner består av västeråsarna Malin Sandberg, sång, Pelle Hartwig, trummor, Tobias Berglund, bas, Alle Mazzoni och Anders Karlsson, båda gitarr. Bandet har funnits i nuvarande konstellation i ungefär fyra år.

Den 8 maj släpper bandet EP:n "Livet på recept", uppföljning till debutalbumet som kom förra året. Den släpps digitalt.

– Om man pratar ljudmässigt så skulle jag säga att det är lite som en blandning av vår första EP och vår fullängdare som kom förra året. Vi fick jättebra kritik för vår debutskiva så man är ju lite nervös för att släppa de här fyra låtarna nu, säger Malin Sandberg från Världen brinner.

En första singel från EP:n är redan släppt, "Dom mörda Ida". Likt bandets andra låtar har Malin Sandberg skrivit texten.

– Den handlar i stort om kvinnor som inte blir trodda av vårt rättssystem när de blivit våldtagna, och den handlar om en tjej som till slut tar sitt liv för att hon blir så ifrågasatt av alla runt omkring.

Det är inte första gången tunga ämnen lyfts i bandets texter.

– Jag skriver om mycket känsliga saker, som för mig är viktiga ämnen. Jag har jobbat med ungdomar och med psykisk ohälsa. Så jag skriver mycket om att må riktigt dåligt och om hur samhället inte fungerar, säger Malin Sandberg.

Under våren har bandet haft ett flertal spelningar, och nästa spelning har de på Close up-båten (kryssning med punktema) tillsammans med bland andra Asta kask och Charta 77. I sommar är det fokus på att skriva ny musik.

– Vi är väldigt glada för att det gått så pass bra för oss, lyssningarna på Spotify har skjutit i höjden och vi spelar mycket. Vi har kämpat många år för det här så det känns roligt att det händer något, säger Malin Sandberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING