Arvingarna gästar Västerås i helgen. Foto: Pressbild

Sång, musik och dans dominerar helgen i Västerås

Ingen aning om vad du ska göra i helgen? Västerås Tidning vet! Här är veckans helgguide.

  • Publicerad 12:48, 12 apr 2019

Fredag:

Claire Darling
Plats: Elektra

Fransk afton med film, mat och musik. Bouillabaisse i restaurang Kopparlunden. Det bjuds även på franska toner av bandet Strängt taget.

Musikalen Kriiis & musikalen St:a Signes änglar
Plats: Växhuset

Musikalen Kriiis med musikalgrupp 3 från Västerås kulturskola i Växhusets teatersal, sedan tar musikalen St:a Signes änglar med musikalelever grupp Musikal 5 från Västerås kulturskola.

► Arvingarna 30 år
Plats: ACC

Eloise, Bodiddley, De ensammas promenad...hitsen är många när Arvingarna bjudit upp de senaste 30 åren. Nu senast i årets Melodifestival med hiten I do. Nu kommer bandet till Västerås och ACC. Minnen, skratt och nostalgi under middagen då bandet intervjuas av programledaren och dansbandsexperten Thomas Deutgen. Sen är det klackarna i taket när Arvingarna kör 90 minuter schlager- och dansparty.

► Västerås Improvisationsteater – Teatersport
Plats: Västmanlands teater

Två lag tävlar i improviserade scener. En kamp på liv och död där publiken ger förutsättningar och även röstar fram det vinnande laget. Varning för skrattkramp.

Lördag:

Grundkurs med Dan – Allt du skulle vilja veta om musikaliska underbarn men varit för skraj att fråga om
Plats: Västerås konserthus

Författaren och radiorösten Dan Linder tar nya kliv in i musikens värld med lättsamt lördagslärande i form av underhållande lektioner. Tredje och avslutande lektionen i denna serie skildrar musikaliska underbarn i historien och i vår tid, från Mozart till den unga pianisten Alice Power.

Västerås Manskör – Sången om Västmanland
Plats: Västerås konserthus

Västerås Manskör under ledning av Eva Brindbergs Granath. Textläsning av Fatima Addberger. Kvällen bjuder på traditionsenliga vårsånger i manskörsanda samt texter och toner skrivna av Västmanlänningar, bl a Bo Setterlind, Lars Färnlöf och Kjell Höglund.

Skiljebo SK–Täby FK
Plats: Hamre IP

Västerås Manskör under ledning av Eva Brindbergs Granath. Textläsning av Fatima Addberger. Kvällen bjuder på traditionsenliga vårsånger i manskörsanda samt texter och toner skrivna av Västmanlänningar, bl a Bo Setterlind, Lars Färnlöf och Kjell Höglund.

Söndag:

Trollflöjten
Plats: Gäddeholms café

En mini-opera för barn från 4 år. Fågelhandlaren Papageno tar med barnen på en underbar resa genom Mozarts odödliga melodier. En historia om kärlek, mod och magi.

Peter Carlsson och Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra
Plats: Västerås konserthus

Peter Carlsson är i särklass en av Sveriges bästa historieberättare och musiker. I denna unika konsert blandar han historier och ger med musik allt från Taube till Robert Johnson tillsammans med Kjell Gustavsson rhythm & blues orchestra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING