Pernilla Andersson gästar Sätra Brunn på fredag med sin julkonsert. Foto: Pressbild

Pernilla Andersson inför julkonserten på Sätra Brunn: ”Lite som Tage Danielsson”

För första gången åker mångåriga artisten Pernilla Andersson på en julturné. Första stopp nu på fredag: Sätra Brunns kyrka. – Jag vill ge min tolkning av julen. Det ska vara både tänkvärt och roligt – lite som Tage Danielsson, säger Pernilla Andersson till Västerås Tidning.

  • Publicerad 18:00, 28 nov 2018

Efter nio studioalbum – det första 1999 – bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum som släpptes i december 2017.

Nu, ett år senare, tar hon med sig hyllade ”Vintersånger från Garbo” på turné. Dessutom finns helt nya vinterinspirerad singeln, ”Det fryser på Norrmälarstrand igen”.

Miniturnén innefattar fem hållplatser.

Första anhalt blir även en förstagångsupplevelse.

– Ja, det blir första gången jag är i Sätra Brunn. Det ska bli jättefint att få komma dit och se hur det ser ut. Jag har hört att det ska vara en väldigt fin spelplats. Jag hoppas det är varmt i kyrkan också, säger Pernilla Andersson med ett skratt.

När vi når henne håller hon precis på att finslipa det sista detaljerna med sitt band – Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor) – inför fredagens turnépremiär.

– Jösses, det är ju faktiskt sju år sedan jag spelade med band senast. Det ska bli kul att få göra det igen.

Vad kan publiken förväntas få uppleva?

– Jag vill inte göra en glättig cellofan-konsert. Mer som Tage Danielsson, det ska vara roligt och finnas en kärna i det jag framför.

Förutom låtar från den egna julskivan blir det tolkningar och minnesbilder från hennes egen jul som barn.

– Det var i stort sett bara två skivor som ständigt spelades, haha. Men jag vill försöka berätta lite om var jag kommer ifrån, bjuda in till mitt vardagsrum. Som barn till frånskilda föräldrar blir det både tänkvärda och roliga passager från den tiden, säger Pernilla Andersson.

– Jag vill att publiken ska gå hem fylld av upplevelser.

Det har varit ett händelserikt år för Pernilla Andersson. Under våren turnerade hon med föreställningen “Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol, vind & vatten” och sommaren bjöd på en stor turné med gitarristen och vapendragaren Fredrik Rönnkvist, som även finns med nu.

Konserten i Sätra Brunns kyrka börjar klockan 20.00 på fredag.

Biljetter via www.nortic.se

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson föddes i julmånaden december 1974 i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad.

Tillsammans med Lars Nylin och Niclas Green startade hon skivbolagsetiketten Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand.

Som producent utmärkte sig Pernilla genom att 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album "Nya Kickar".

Pernilla Andersson har även flera grammisnomineringar och tilldelades 2011 Ulla Billquist-stipendiet. Samma år deltog hon även i Melodifestivalebn.

År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING