Startskott för ny punksatsning. Lokala arrangören, västeråsaren Daniel Marklund, gläds över att äntligen få fortsätta med punkkvällarna i Västerås city. Nystarten sker på Bierkeller den 30 oktober. Foto: Pressbild/Privat

Klart med nya punkspelningar i Västerås city: ”Vill locka musikälskare”

Nu gör punken comeback i Västerås city. Rivstart sker redan 30 oktober med ett av landets mest populära punkband Lastkaj 14. – Vi vill locka musikälskare av alla slag, säger lokala arrangören Daniel Marklund.

  • Publicerad 19:10, 8 okt 2021

Han och vännerna i arrangörsgruppen PAFF – Punk and Fest Farm – gjorde en satsning våren 2020. Tre spelkvällar var inbokade på Bankiren, men det stannade vid en innan pandemin punkterade hela nöjeslivet.

– Den spelningen blev väldigt uppskattad av både banden och publiken. Nu känns det jättekul att få beta av de banden som vi skjutit fram sedan dess, säger Daniel Marklund.

Lastkaj 14 kommer till Västerås och Bierkeller den 30 oktober för en helkväll tillsammans med Björnarna och Västeråsbandet Comminor. Foto: Pressbild

Till nypremiärkvällen lördag den 30 oktober på Bierkeller är tre akter inbokade – Lastkaj 14, Björnarna och Västeråsbandet Comminor.

– En kickstart verkligen. Lastkaj 14 är ett av landets största punkband som turnerar land och rike med stor framgång. Det kan bli hur läckert som helst.

Spelstället är nytt.

– Känns jättekul att testa lite olika scener i stan. Målet är ju att sprida musikglädje och även ge banden en förutsättning att kunna spela.

O’Learys är spelplatsen för punkkvällen 12 november och även i februari 2022. Foto: Jonas Bergkvist

Ytterligare en kväll i punkens tecken är redan spikad till 12 november – då på O’Learys.

– Det är en fantastisk scen med stora publikmöjligheter. Det som också är läckert är att vår publik får chansen att stanna kvar vid midnatt när O’Learys öppnar discot och det kommer in nytt folk. Det kan bli en bra blandning, en skön mix.

Rampljuset delas även under O’Learys-kvällen av tre band – Saturday’s Heroes, Headons och Slaveriet.

Hur känns det att dra igång punkspelningarna igen?

– Vi hoppas på fantastiska kvällar och att folk är hungriga på att komma ut på spelningar igen. Vi vill locka musikälskare av alla slag och skapa en bra stämning där folk ska trivas och ha kul. Det känns viktigt att ha bra liveband som verkligen levererar och är hungriga och det har vi fått hit.

Planer finns på flera datum på andra sidan nyår. Ett är spikat 11 februari på O’Learys och planer finns för fler.

– Vi har ett par riktiga godbitar på gång. Men det hänger lite på hur de här två första kvällarna går. En förutsättning för att få detta att funka är ju att publiken sluter upp, säger Daniel Marklund.

Framtiden behöver heller inte vara gjuten i punkgenren.

– Vi är inte främmande för att bredda oss, mot rock och indiepop exempelvis.

Slavriet är en av tre akter på O'Learys 12 november. Foto: Pressbild

Två kvällar med flera punkband

Vad: Punkkväll, arrangör PAFF

När: Lördag 30 oktober, 20.00–01.00

Var: Bierkeller.

Vilka: Lastkaj 14, Björnarna, Comminor.

Biljetter: Tickster

Lastkaj 14
En bra beskrivning av trallpunkarnas musik är att tänka sig valfritt album med Lars Winnerbäck som man spelar på 78 varv istället för 33. Vemodigt, melodiskt med catchiga refränger.

Björnarna
Sveriges mest välrenommerade leverantör av easy listening-punk. Med högt tempo och ljuv stämsång inbjuder de till såväl yster dans som stilla kontemplation.

Comminor
Västeråskvintetten startade 2010 och har turnerat flitigt världen över.

Vad: Punkkväll, arrangör PAFF

När: Fredag 12 november, från 20.00.

Var: O’Learys.

Vilka: Saturday’s Heroes, Headons och Slaveriet

Biljetter: Tickster

Saturday’s Heroes
Finspångsbandet är hungriga efter att inte varit ute och spelat på lång tid. En av de vassaste liveakterna har släppt skiva efter skiva med strålande punkrock. Under pandemin släpptes deras senaste album ”Turn up the music”. Detta gig blir en del av de försenade releasespelningarna, och det är ett band som är taggade till tänderna på att leverera en explosiv spelning!

Slaveriet
Punkbandet från Mariestad består av arbetare från golvet som skriver om världens all dekadens ur ett solidariskt och mänskligt synsätt och sparkar åt det håll som behövs.

Headons
Är på korståg mot alla korkade idioter som har slutat tänka själva och som tror att någon dum nationalism kombinerad med ultrakapitalism är svaret på hur man löser problemen.

Källa: PAFF

Västeråsaren Daniel Marklund gläds över att äntligen få fortsätta med punkkvällarna i Västerås city. Foto: Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Svinnsatsning gör att kunder kan sänka priset

Idag kostar en liter mjölk 10 kronor, sedan 8 kronor dagen efter och sedan 5 kronor ytterligare en dag till. ICA Maxi Hälla är en av butikerna om infört en apparat för att sänka priset på varor som...onsdag 20/10 20:12

Krönika: Psykologisk säkerhet i en föränderlig värld

Förr i tiden förklarades världen av begrepp som stabilitet, säkerhet, tydlighet och enkelhet. Vi skapade tydliga tre-, fem-, och tioårsplaner som vi fokuserade på och höll oss fast i. Världen som vi...tisdag 19/10 9:30

Krönika: Vi vill se fler kvinnliga företagare

Trots att Sverige är ett av världens mest jämställda länder och ett land med historiskt stark entreprenöriell anda, halkar vi efter vad gäller kvinnor och företagande. Detta ser vi tyvärr gång på...tisdag 19/10 9:20

Krönika: Den digitala marknadsföringslingon

I de flesta branscher och ämnesområden används en massa ord som känns obegripliga för den oinvigde och ibland även för den invigde.tisdag 19/10 9:10

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING