Joe Labero gör show tillsammans med Rackartygarna. Foto: Axel Öberg

Joe Labero till Västerås med fartfylld show

Han är Sveriges mest kända illusionist, och har hela världen som sitt arbetsfält. Nu kommer Joe Labero tillbaka till Sverige för en show tillsammans med Rackartygarna, en grupp som gärna tänjer på gränserna. – Folk gillar när det blir spännande och lite farligt. Men det ska alltid göras med glimten i ögat, säger Joe Labero.

  • Publicerad 14:41, 2 feb 2019

Joe Laberos nya show har fått namnet Labero Inflame. Showen, som kommer turnera i Sverige under våren 2019, gör han tillsammans med Rackartygarna. De är en grupp bestående av ett gäng kompisar som tillsammans har hundratusentals följare på sociala medier – och som har som sin grej att utmana ödet på olika sätt. De tar gärna hjälp av motorcyklar i sina tricks.

– Jag såg Rackartygarna för första gången 2014 då de var med i tv-programmet Talang. Jag tyckte att de hade ett häftigt uttryck och koncept. Det de gör är spännande och lite farligt, men ändå med glimten i ögat, och det gillar jag, säger Joe Labero och fortsätter:

– Den yngre publiken gillar också det här med cyklar som hoppar, och det här med Monster jam är enormt stort. Jag kände bara att det här måste jag applicera på min show. 
Han berättar att även scenografin kommer inspireras av bilar och motorcyklar:

– Det kommer att se ut lite som mitt garage, lite ruffig stämning. Sen kommer de köra runt och det kommer att lukta disel. 

Han har varit aktiv som illusionist sedan början av 1990-talet – då men en långlivad show på Berns i Stockholm. Den senaste tiden har Joe Labero varit baserad i Las Vegas, där han gjort 140 shower på Paris casino.

Hur blir det nu att komma hem till Sverige och köra?

– Det blir häftigt, men lite annorlunda. Här i Las Vegas har jag varit på ett och samma ställe vilket gör att man kan göra en större produktion. Att turnéra kan vara tufft, men samtidigt är det en häftig känsla att möta publiken på olika ställen. Det ska bli fantastiskt, jättehärligt.

Något som är återkommande i Joe Laberos shower är kontakten och interaktionen med publiken, och den senaste showen är inget undantag. Det finns en spänning även i det.

– Man vill göra det spännande, men inte så att det blir farligt för någon. Jag har hållit på med det här i många år, så det brukar fungera, säger Labero till Västerås Tidning inför framträdandet i Bombardier arena 9 februari.

Har du någon gång trollat bort något, som inte kommit tillbaka?

– Haha, ja. Det var en sedel jag lånade en gång, från en i publiken. Den personen skrev sitt namn på den och allt. Men sen vet jag inte var den tog vägen, jag skulle lägga den i någon fotboll eller vad det var. Jag hittade den inte själv! Det var lite genant. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING