Tivoli i centrala Västerås, och många julmarknader runt om i kommunen. Foto: Josefine Wikström/arkiv, Mostphotos

En helg fylld av julmys

Ingen aning om vad du ska göra i helgen? VT vet! Här är veckans helgguide.

  • Publicerad 12:30, 23 nov 2018

Fredag:

VIK–Almtuna
Plats: ABB arena nord

VIK går som tåget och nu är det dags för ännu en fredagsmatch i ABB arena.

Julmarknad på Skultuna messingsbruk
Plats: Skultuna mässingsbruk

Det 411 år gamla bruksområdet fylls med knallar, tomtar, hantverkare och härlig julmusik. En av flera julmarknader den här helgen. Även lördag och söndag.

LÄS MER HÄR

Julmarknad på Café Anund
Plats: Anundshög

En stämningsfull julmarknad där AMA Arbetsmarknads verksamheter säljer granbockar, vedkorgar, saffransbröd, julgodis och julgrisar i linnetyg. Även lördag.

Västerås Sinfonietta: A Tribute to Björk – Emotional Landscapes
Plats: Västerås konserthus

Björk är en av vår tids viktigaste musikskapare, känd för sitt originella musikskapande i gränslandet mellan pop och konstmusik."Björk har ett eget gåtfullt universum och dess storslagenhet gör sig otroligt bra för symfoniorkester”, säger dirigenten och arrangören Hans Ek.

Lördag:

BULLAN barnscen Bäckby: Mirakelpojken
Plats: Bäckby bibliotek

Teater för de mindre, gratis på Bäckby bibliotek.

Nästan Människa
Plats: Västmanlands teater

Teater för de lite äldre: ”Nästan Människa” är en föreställning om människan, planeten och livet. Om schimpanser, bonoboer, brushanar och daggmaskar, oss själva och alla andra. Vad människan är... livet och konsten.

Voices of Health
Plats: Västerås domkyrka

Vid denna konsert möter Sveriges Ungdomskör pianisten och kompositören Stefan Nilsson och artisten Lotta Hasselquist. Verk av Jan Sandström och Kristin Boussard. Förutom den nya tidens musik, bjuds det på klassiska körverk av bland andra Alfvén, Brahms och Tormis.

Tillberga julmarknad
Plats: centrala Tillberga

Traditionell julmarknad i Tillberga med knallar, körsång, hantverk, ponnyridning, tomte och gran.

Söndag:

Julmarknad i Västerås
Plats: Västerås city

Tivoli, marknadsstånd, häst och vagn, lasershow. Dessutom tänds årets vinterbelysning och isbanan på Melkertorget invigs.

På tröskeln till
Plats: Västerås domkyrka

Vetils gosskör grundades våren 1985 i Mellersta Österbotten i Finland. I dag består kören av över 40 medlemmar och är en av de största gosskörerna i Finland. Dirigenten Simo Kangas har lett kören allt sedan dess grundande. Gosskören har deltagit i många inhemska och internationella körfestivaler och gjort egna konsertresor både i och utanför Norden, t ex Prag, Budapest, Wien och USA.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING