Mat & dryck

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Först ut i Saluhallens nya satsning Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för...fredag 29/11 20:10

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

Förklaringen bakom den oväntade Korea-exporten

Dessutom: "Hemligheten bakom Ribhaus hyllade burgare" & "Så gör du den perfekta cauppuccinon" Ribhaus och Björklunds kafferosteri är två höjdare på den lokala marknaden. Sedan en tid tillbaka har båda verksamheterna gått på export och etablerat sig på en minst sagt exotisk plats – nämligen...fredag 4/10 17:33

Missade du vinmässan? Lugn, här kommer några smakprov

Patric Anderson om en välkommen nyhet Vinmässan i Officershuset förra helgen blev välbesökt och de som tog sig dit fick chansen att prova massor av härliga viner.torsdag 30/5 14:30

Äntligen rosésäsong!

Patric Anderson bjuder på smakfulla sommartips Vi är på väg mot varmare tider – och med det även rosésäsongen.fredag 10/5 14:37

Fyra favoriter för festen – starten får gärna vara bubblande

Västerås vinexpert Patric Anderson bjuder på nya tips En sort av varje kan vara en kul uppställning till festen. Bubbel, rosé, vitt och rött.lördag 13/4 11:30

Klassiker i centrum på Nya Hattfabriken

"Inget slår mormors recept" Rätter som Wallenbergare, köttbullar med gräddsås och schnitzel är stående inslag på menyn på Nya Hattfabriken. Här är det klassiska rätter som får ta mest plats. – Vi är en klassisk restaurang så vi...tisdag 19/3 19:47

Drömburgare på Bra hak: ”Folk vill ha bra kvalitet på hamburgare”

Så gör du en Hemmakär – på hemmaplan Det pratas om en hamburgerboom i Västerås. Både i centrala stan och runt om i stadsdelarna poppar det upp nya hak. I täten för den trenden går Bra hak, som öppnade för två och ett halvt år sedan. –...söndag 17/3 18:19

Bara rött till kött? Glöm det!

Vinexpertens tips till mästerkockens köttfria rätter Måste man äta kött om man gillar vin? Givetvis inte, slår Västerås Tidnings expert Patric Anderson fast när det åter är dags för ett avsnitt av hans vinskola. Han får ett rungande stöd av sin...söndag 17/3 15:37

Veggokökets häftiga resa från källaren till Saluhallen

Nu är det guldstänk över den helvegetariska restaurangen: ”Otroligt tacksamma” Med vegetarisk mat i fokus har Veggoköket tagit Västerås med storm. På några år har resan gått från ett källarkök till hjärtat av Saluhallen. Och dessutom har verksamheten fått smak av guld.söndag 17/3 11:36

Garnacha – druvan som blivit en av de mest odlade

Garnacha Tinta är en druva som ursprungligen kommer från Spanien. Numera odlas den över hela världen och är en av de mest odlade druvsorterna.fredag 1/3 14:36

Från budget till några riktiga dyrgripar

Västerås vinexpert Patric Anderson bjuder på nya tips Förra spalten handlade ju om viner för under 90 kronor. Denna vecka går vi åt andra hållet.fredag 15/2 14:20

Visst går det att hitta gott vin under 90 kr

Västerås vinexpert Patric Anderson är här med en ny spalt Vi drar igång vinspalten igen och jag börjar med viner som kostar mindre än 90 kronor.fredag 1/2 15:14

Här är vinkännarnas tips till julmyset

Patric Anderson samlade expertisen Så här i juletider tycker jag att det kan vara på sin plats att ge några förslag på riktigt trevliga julklappar.fredag 21/12 14:07

Smaka på vinmässan i efterhand

Vinexperten Patric Anderson tipsar om några av höjdarna Vinmässan som hölls i Officershuset förra helgen blev mycket välbesökt och lyckad. Många lokala importörer ställde ut tillsammans med några större aktörer från övriga Sverige.fredag 7/12 14:13

Nyöppning av anrika Di Spagna

"Västeråsarna kommer att känna igen sig" 1976 slogs portarna upp för restaurang Di Spagna första gången. Nu, 42 år senare, har nya ägare tagit över, renoverat och öppnar den anrika restaurangen igen.torsdag 29/11 20:15

Varsågoda, en lokal aptitretare inför vinmässan nästa helg

Vinexperten Patric Anderson lyfter fram några Västeråsimportörer Visste ni att vi har många duktiga vinimportörer här i Västerås?söndag 25/11 16:19

Besvärlig druva som kan skapa magiska smaker

Västerås Tidnings vinexpert Patric Anderson med veckans tips Nyligen gick jag en Masterclass på Vinkällan där Barolo och Barbaresco var temat. Väldigt bra och mycket som var nytt, då denna typ av vin inte riktigt faller mig i smaken.fredag 9/11 13:44

Färna Herrgård kan bli årets Viltmatsrestaurang

Färna Herrgård och Spa är en av tre nominerade restauranger till årets Viltmatrestaurang 2018.lördag 27/10 16:24

Det kan löna sig att leta efter ledtrådar på flaskorna

Västerås Tidnings vinexpert Patric Anderson med veckans tips Jag har kompisar från åren i Surahammar som delar in vin enligt gott och drickbart. Passar för vissa. En lite mer kontrollerad indelning kan vara genom att läsa ledtrådar på flaskan.fredag 26/10 16:17

Dryckesmässan kommer tillbaka till ACC

Flera nyheter på årets öl- och destillatmässa I oktober förra året gick mässan Västerås öl och destillat av stapeln för första gången – och blev en stor succé! Över 4 000 öl- och destillatintresserade besökare fyllde Aros congress center under...lördag 20/10 14:29

Nom va gott!

Så gör du en Bellini till helgen Att kliva ner i källaren på Sundinska huset på Stora gatan 42 i Västerås, är att kliva in en värld av kärlek till kött och god dryck. Här finns Nom sedan sex år tillbaka med visionen om att servera...fredag 12/10 16:41

Bjud in till en egen bubbelprovning

”Det är något speciellt och festligt med mousserande vin” Det är något speciellt och festligt med mousserande vin. Vi använder ofta bubbel som välkomstdrink, till att skåla med eller för att lyxa till det. Men måste man ha champagne i glaset varje gång? Är...torsdag 11/10 16:29

Pizzerian med nytänk

På Kristiansborgsallén ligger en restaurang som nyligen firat sitt ettårsjubileum. Restaurangen heter Hannas pizza & kök och ägarna beskriver sig själva som en restaurang där kvalité, både för...tisdag 9/10 20:12

Asiatiskt – med inspiration från Vietnam

Aurora Sushibar vill ge en autentisk smakupplevelse I Saluhallen Slakteriet finns det flera restauranger med ett brett utbud av mat. En av dessa är Aurora Sushibar, som serverar ett flertal olika sushirätter med en kombination av fisk, grönsaker och...tisdag 9/10 11:00

Kreativiteten flödar på Hermanas

"Vi provar nya saker varje dag" I den färgstarka lokalen på Smedjegatan i Västerås samsas smaker från både Sydamerikanska, Mexico och Karibien på tallriken. Nu firar Västeråsnykomlingen Hermanas ett halvår. – Det blir bara bättre...lördag 6/10 20:20

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Nu öppnar B26 i Västerås: "Äntligen är det dags"

Skapar framtidens kontorkoncept i historisk byggnad Mitt i de historiska Mimerkvarteren är B26 nu redo att ta emot sina första hyresgäster. Måndagen den 13 januari börjar det nya och moderna kontorskonceptet i Västerås att fyllas av företag. – Det har...måndag 13/1 12:36

Så ser svenskarnas jobbnyårslöften ut

Sju av tio vill ge ett jobbrelaterat nyårslöfte under 2020. Det som toppar listan är att stressa mindre (25%) följt av att skapa bättre balans mellan jobb, fritid, vänner och träning (20%)....söndag 5/1 9:05

Nyföretagandet har ökat i Västmanland under 2010-talet

Det startades 11 procent fler nya företag i Västmanland under 2010-talet, jämfört med årtiondet före. Det visar ny statistik från Bolagsverket som Visma sammanställt. Under samma period mer än...torsdag 2/1 20:29

SMAKFULLT

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Först ut i Saluhallens nya satsning Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för...fredag 29/11 20:10

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING