Mat & dryck
Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet
Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det...lördag 20/2 8:36
Kommentera
Här öppnar hon ett nytt kafé med hembakat i city
Ägaren Therese Linder: ”Både spännande och läskigt” I mitten av februari öppnas ett nytt litet kafé i en av de gamla kulturbyggnaderna på Kungsgatan 2. Det är Maria Therese – ett litet bageri, som då slår upp portarna.torsdag 7/1 20:25
Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund
Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52
Ny bistro öppnade – i containerboxarna
En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36
Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag
Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10
Baklavageneralens nya satsning: Ska sälja pizza på Stora torget
Baklavageneralen blir pizzakung! På fredag kväll slår han och hans team upp porten till en nyinköpt foodtruck där de ska sälja pizzaslicar på Stora torget i Västerås. – Vi har haft en stort dröm om...lördag 10/10 7:50
Öppnade bageri mitt under pandemin – blev en succé
Utanför Bageri April ringlar kön lång Efter att ha blivit årets bagare och jobbat på restauranger och bagerier i Stockholm och Västerås valde Kim Lund att tillsammans med sin sambo starta ett eget bageri. Öppningen skedde mitt under...lördag 3/10 7:51
Så blir nya restaurangen i Kopparlunden
Les Chambres är det senaste tillskottet i industrikvarteren: ”Har saknats en fransk krog i Västerås” Nu sprids det franska dofter över det klassiska industriområdet Kopparlunden. Les Chambres har öppnat, med stjärnkocken Stefan Taylor bakom det nya konceptet. – Jag är full av beundran för det...fredag 2/10 21:02
Restaurangen i B26 är något att "väga in"
Ett helt nytt restaurangkoncept har öppnat i Västerås. Platsen är det nya kontorskonceptet B26 i Mimerkvarteren. Här ligger fokus på hållbarhet – och buffén är minst sagt speciell. – Våra gästerna...söndag 15/3 14:59
Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"
Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49
Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år
Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08
Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat
Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30
Burgarkungen satsar på vedugnspizza
Först ut i Saluhallens nya satsning Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för...fredag 29/11 20:10
Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen
”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14
Festligt på klassiska Varda
Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12
Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro
”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26
Förklaringen bakom den oväntade Korea-exporten
Dessutom: "Hemligheten bakom Ribhaus hyllade burgare" & "Så gör du den perfekta cauppuccinon" Ribhaus och Björklunds kafferosteri är två höjdare på den lokala marknaden. Sedan en tid tillbaka har båda verksamheterna gått på export och etablerat sig på en minst sagt exotisk plats – nämligen...fredag 4/10 17:33
Missade du vinmässan? Lugn, här kommer några smakprov
Patric Anderson om en välkommen nyhet Vinmässan i Officershuset förra helgen blev välbesökt och de som tog sig dit fick chansen att prova massor av härliga viner.torsdag 30/5 14:30
Äntligen rosésäsong!
Patric Anderson bjuder på smakfulla sommartips Vi är på väg mot varmare tider – och med det även rosésäsongen.fredag 10/5 14:37
Fyra favoriter för festen – starten får gärna vara bubblande
Västerås vinexpert Patric Anderson bjuder på nya tips En sort av varje kan vara en kul uppställning till festen. Bubbel, rosé, vitt och rött.lördag 13/4 11:30
Klassiker i centrum på Nya Hattfabriken
"Inget slår mormors recept" Rätter som Wallenbergare, köttbullar med gräddsås och schnitzel är stående inslag på menyn på Nya Hattfabriken. Här är det klassiska rätter som får ta mest plats. – Vi är en klassisk restaurang så vi...tisdag 19/3 19:47
Drömburgare på Bra hak: ”Folk vill ha bra kvalitet på hamburgare”
Så gör du en Hemmakär – på hemmaplan Det pratas om en hamburgerboom i Västerås. Både i centrala stan och runt om i stadsdelarna poppar det upp nya hak. I täten för den trenden går Bra hak, som öppnade för två och ett halvt år sedan. –...söndag 17/3 18:19
Bara rött till kött? Glöm det!
Vinexpertens tips till mästerkockens köttfria rätter Måste man äta kött om man gillar vin? Givetvis inte, slår Västerås Tidnings expert Patric Anderson fast när det åter är dags för ett avsnitt av hans vinskola. Han får ett rungande stöd av sin...söndag 17/3 15:37
Veggokökets häftiga resa från källaren till Saluhallen
Nu är det guldstänk över den helvegetariska restaurangen: ”Otroligt tacksamma” Med vegetarisk mat i fokus har Veggoköket tagit Västerås med storm. På några år har resan gått från ett källarkök till hjärtat av Saluhallen. Och dessutom har verksamheten fått smak av guld.söndag 17/3 11:36
Garnacha – druvan som blivit en av de mest odlade
Garnacha Tinta är en druva som ursprungligen kommer från Spanien. Numera odlas den över hela världen och är en av de mest odlade druvsorterna.fredag 1/3 14:36
Från budget till några riktiga dyrgripar
Västerås vinexpert Patric Anderson bjuder på nya tips Förra spalten handlade ju om viner för under 90 kronor. Denna vecka går vi åt andra hållet.fredag 15/2 14:20
Visst går det att hitta gott vin under 90 kr
Västerås vinexpert Patric Anderson är här med en ny spalt Vi drar igång vinspalten igen och jag börjar med viner som kostar mindre än 90 kronor.fredag 1/2 15:14
Här är vinkännarnas tips till julmyset
Patric Anderson samlade expertisen Så här i juletider tycker jag att det kan vara på sin plats att ge några förslag på riktigt trevliga julklappar.fredag 21/12 14:07
Smaka på vinmässan i efterhand
Vinexperten Patric Anderson tipsar om några av höjdarna Vinmässan som hölls i Officershuset förra helgen blev mycket välbesökt och lyckad. Många lokala importörer ställde ut tillsammans med några större aktörer från övriga Sverige.fredag 7/12 14:13
Nyöppning av anrika Di Spagna
"Västeråsarna kommer att känna igen sig" 1976 slogs portarna upp för restaurang Di Spagna första gången. Nu, 42 år senare, har nya ägare tagit över, renoverat och öppnar den anrika restaurangen igen.torsdag 29/11 20:15
Vinmässa i Officershuset med flera lokala importörer
”Känns kul att göra det tillsammans” Västerås får ytterligare en vinmässa för en dag. Kommande lördag 1 december bjuder Officershusets restauranger in till en smakfull eftermiddag. – Flera lokala vinimportörer är på plats, säger...söndag 25/11 16:19
Om kommentarer på denna sajt
Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.
Comments powered by Disqus.