Träna styrka blandat med balett

Styrkemoment kombinerat med balettsteg. Det är grunden för Dansverkstans tuffa träningspass Barrework. En träningsform som passar alla åldrar. – Det finns inga hopp eller farliga rörelser. Det enda man behöver kunna är att böja på sina knän och benen, säger Linda Hemrell, ägare och vd på Dansverkstan.

  • Publicerad 19:48, 20 jan 2019

Om man blandar balettsteg och vanliga styrkemoment, då får man träningsformen Barrework. Där ben, mage och rygg tränas upp genom benböj och olika balettpositioner.

– Det är en kombination mellan balettsteg och styrkemoment. Det är benböj i alla dess former, fast vi håller i en balettstång istället, vilket gör det stabilt. I utfallen så gör vi inte bara vanliga utfall, utan vi går upp på tå. Detta för att musklerna pumpar ännu mer när du står på tå, vilket skapar en brännande mjölksyrakänsla, berättar Linda Hemrell.

”Ökar den explosiva muskeluppbyggnaden”

Barrework är anpassad till alla åldrar, där man väljer själv vilken nivå man vill lägga sig på. Men, har man knä- och benproblem så rekommenderas inte träningsformen. Då träningen i stor del går ut på att böja på benen.

– Bara man har kontroll och kan böja på knä och ben, så är det ingen fara. För det är ju det vi gör under träningspassen, de är ju väldigt intensiva med mycket ben, mage och rygg. Barrework ökar ju den explosiva muskeluppbyggnaden, benen står ju och skakar efter ett träningspass, säger Linda Hemrell.

Under träningen så jobbar man mycket med kroppshållningen. Något som många har problem med idag. Linda berättar att kroppen oftast väljer den enkla vägen och tar stöd av de större muskelgrupperna. Med Barrework vill man hitta de muskler som inte brukar användas.

– Det låter kanske lite krångligt, men det är det inte. Det gäller att hitta de där musklerna som man inte brukar använda så ofta. Jag brukar säga att med Barrework får du en dansares kropp, utan att ta några danssteg, berättar Linda Hemrell, ägare och vd på Dansverkstan. Barrework-passen bokar man på Dansverkstans hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västeråskontor kan utses till "snyggast i Sverige"

Varje år arrangerar sajten Lokalnytt tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor”. I årets tävling är den Västeråsbaserade reklambyrån Haus kontor nominerat, framtaget av inredningsarkitekt Elin Lorenzi.söndag 13/10 19:16

Veteraner – en kraft på arbetsmarknaden

Fler och fler pensionärer väljer att arbeta efter pensionen. Inte bara på grund av pengarna utan även för att igen få den gemenskap man kanske förlorade när man avslutade sitt yrkesverksamma liv.söndag 6/10 16:27

Högre temperatur för företagsklimatet i Sura

Det är med försiktig optimism som Surahammars kommun tar del av årets rankingresultat av Svenskt Näringslivs Företagsklimatranking. Idag hamnar kommunen på plats 278, vilket är en förbättring med sju...fredag 4/10 9:11

Västeråsföretaget fixar ventilationen med rymdteknik

Västeråsföretaget Sally R vill revolutionera ventilationen i världens alla byggnader med unik teknik för frisk luft som använts på den internationella rymdstationen ISS.onsdag 2/10 21:44

SMAKFULLT

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

Förklaringen bakom den oväntade Korea-exporten

Dessutom: "Hemligheten bakom Ribhaus hyllade burgare" & "Så gör du den perfekta cauppuccinon" Ribhaus och Björklunds kafferosteri är två höjdare på den lokala marknaden. Sedan en tid tillbaka har båda verksamheterna gått på export och etablerat sig på en minst sagt exotisk plats – nämligen...fredag 4/10 17:33

Missade du vinmässan? Lugn, här kommer några smakprov

Patric Anderson om en välkommen nyhet Vinmässan i Officershuset förra helgen blev välbesökt och de som tog sig dit fick chansen att prova massor av härliga viner.torsdag 30/5 14:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING