Matnyttig kurs. Kursdeltagarna kommer att få ta del av hälsosamma tips för ett bättre leverne. Foto: Mostphotos

Ny kurs – så får du hjälp att hålla ditt nyårslöfte

Har du ett nyårslöfte om att börja träna eller äta nyttigare mat? Tisdag 29 januari startar kursen som förändrar din livsstil. Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram en livsstilskurs som hjälper dig att hålla ditt nyårslöfte.

  • Publicerad 18:15, 12 jan 2019

Den nystartade livsstilskursen som Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram hjälper dig att leva ett hälsosammare liv. Deltagarna kommer att få den rätta vägledningen till ett bättre leverne. Där kost, träning och tankar är de rätta verktygen för att klara av en livsstilsförändring.

Dennis Forssten, kursledare, har själv erfarenheten av en viktnedgång och vet vad som krävs för att bryta gamla rutiner.

– Jag har själv gått ned 40 kilo, så jag vet vad som krävs för att klara av en viktnedgång. Det kommer att vara till god hjälp för kursdeltagarna. Jag ser fram emot att hjälpa deltagarna in på rätt spår, för ett mer hälsosammare liv, säger Dennis Forssten.

Både teori och praktik

I kursen ingår både teoretiska och praktiska övningar. Deltagarna kommer att få mer kunskap om mat, träning och beteendeförändring. Dessutom föra diskussioner om att bryta livsmönster och lära sig om matens påverkan på kroppen.  

– Vi kommer att gå igenom innehållsförteckningar på olika produkter så att deltagarna förstår vad maten innehåller. Sedan har jag tänkt att vi ska gå in på en matvaruaffär. För att titta hur butiker är uppbyggda för att locka oss köpare att handla onyttiga saker, berättar Dennis Forssten.

Om du skulle ge ett tips till en person som behöver hjälp att ändra sin livsstil, vad skulle du säga då?

– Göra det enkelt, ta en sak i taget. Många köper gymkort och proteinpulver, sen kör de ett gympass och inget mer. Sätt ett enkelt mål och sen byter du ut det målet stegvis. Jag brukar säga att börja med att byt ut all vätska mot vatten – det är en bra start, säger Dennis Forssten.

Kursledare. Dennis Forssten håller i Studieförbundet Vuxenskolans nya kurs ”Förändra din livsstil”. Foto: Privat

Så är upplägget på kursen

Start:  29 januari 2019

Antal gånger:  6

Ort: Västerås

Veckodag: Tisdag

Tid: 18-00–19.30

Lokal:  Studieförbundet Vuxenskolan Västerås, Östra kyrkogatan 3, 722 15 Västerås

https://www.sv.se/avdelningar/sv-vastmanland/kurser/forandra-din-livsstil-2019-57003/

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING