I starten av loppet måste alla passera ett isigt snöhinder!

Ett lopp för alla – i tuff terräng

Löp över stock och sten, utmana dig själv med att springa upp för en av Västerås mest utmanande backar, det är dags för Västerås power trail igen.

  • Publicerad 19:50, 26 maj 2019

Västerås power trail

När: Onsdagen den 29 maj

Tid: Första start 17.30

Var: Vedbobacken, Naddenvägen i Västerås

Onsdagen den 29 maj är det dags för fjärde upplagan av terrängloppet Power trail. Kvällen startar klockan 17.30 med Mini power trail, ett kortare, men utmanande lopp på 1 kilometer för barn.

Kvällen fortsätter sen med dam och herrklasser på 5 eller 10 kilometer.

Loppet äger rum vid Vedbobacken och är en slinga på 5 kilometer som startar med en häftig stigning upp till toppen för att sen gå vidare i den fina naturen bakom backen.

– För att göra det lite roligare har vi ett snöhinder som alla måste ta sig förbi i början av banan, en kul grej som syftar till att loppet går uppför en slalombacke, säger tävlingsledaren Johan Ahlström från Västerås skid- och orienteringsklubb som arrangerar loppet i samarbete med Vedbobacken.

Alla kan vara med i loppet, från vardagsmotionären till elitlöparen.

– Det är en fin bana, utmanande, men inga konstigheter och strapatser med vattenhål eller liknande. Det är lite backar men inget extremt, så det funkar bra med vanliga löparskor, säger han.

Man räknar med upp mot 400 deltagare, ungefär som förra året, men som alla utomhusaktiviteter är antalet deltagare väderberoende.

Efter loppet blir det utdelning av priser både till lag och övriga.

Johan Ahlström säger att de har fått mycket beröm för att de har ett mysigt arrangemang med trevlig atmosfär och att de förstås hoppas på det i år också.

För mer information se: www.powertrail.se

Starten har gått och klättringen upp för Vedbobacken har börjat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING